CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Cariera – datorie, sacrificiu sau castig?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1638 Publicat la data: 2008-07-07 Autor: Saloane.ro

Cariera – datorie, sacrificiu sau castig?

Toata lumea merge la serviciu, dar cati au un job si cati au o cariera? Realizarea profesionala se obtine cu multa munca, multa dedicare si, de ce nu, chiar sacrificii. Intrebarea este unde ne oprim? Excesele nu sunt bune in nici o directie.

A nu fi serios preocupat de ceea ce se intampla cu tine pe plan profesional inseamna a nu fi potrivit pentru acest secol. Iar a face o cariera in sine din grija pentru cariera reprezinta drumul cel mai scurt catre frustrarile pe plan personal. Prin urmare, cat ne implicam la serviciu astfel incat peste 20 de ani sa nu ne intrebam daca am realizat ceva sau, din contra, daca am trait numai pentru… sef?

Cristina Pasat, Director General al companiei Professional, ofera solutii celor mai des intalnite probleme in procesul dezvoltarii profesionale.

La ce ora se incheie programul?

Problema statului peste program a fost si este intens discutata, existand puncte de vedere extrem de diferite. Totusi, desi sunt angajati care se plang de numarul prea mare al orelor suplimentare, o mare parte dintre acestia nu se straduiesc sa fie mai eficienti in timpul orelor de program pentru a nu fi nevoiti sa efectueze ore suplimentare. Este adevarat, de asemenea, ca in anumite situatii se impune efectuarea de ore suplimentare, dar la fel de adevarat este ca printr-o mai buna planificare a activitatilor compania angajatoare ar putea sa evite aparitia unora dintre aceste situatii. Solutia ar fi evaluarea activitatii si a eficientei performantelor angajatului si nu a numarului de ore petrecute la birou.

Muncesc dupa fisa postului?

Implicarea angajatului in munca pe care o face, creativitatea de care da dovada la locul de munca si performanta pe care o obtine sunt lucruri care ii definesc rezultatele dincolo de aprecierea exprimata sau nu de catre angajator. Chiar daca in anumite situatii angajatii nu se simt apreciati, limitarea implicarii in munca nu este o idee buna. Nici unii dintre noi nu ne-am dori sa ne regasim in situatia doamnelor de la ghiseele de incasare a facturilor la utilitati care raspund clientilor ca ele nu sunt platite sa le rezolve lor problemele, cu alte cuvinte ca nu doresc sa se implice mai mult in munca pe care o fac, deoarece nu sunt multumite de salariul pe care il primesc. Asadar, nu te lasa conditionat de anumite bonificatii sau nemultumiri, deoarece munca te defineste dincolo de aprecierea angajatorului. Competenta si eficienta depasesc in mod indiscutabil cadrul relatiei dintre tine si angajator. Totusi, daca simti ca nu esti satisfacut de directia in care se indreapta lucrurile, alege schimbarea angajatorului, nu limitarea implicarii in munca.

Am idei! Le pastrez sau le dau?

Aceeasi este situatia si in cazul creativitatii, a ideilor inovatoare pe care le poti avea la locul de munca. Sigur ca dreptul de autor, fie el si figurativ, trebuie sa te intereseze. Dar si in aceasta situatie creativitatea si inventivitatea cu privire la munca pe care o desfasori nu ar trebui sa se impiedice intr-o relatie cu seful pe care poate o percepi ca fiind disfunctionala. Daca relatia cu angajatorul sau cu seful nu te multumeste, raspunsul nu va fi sa nu mai comunici ideile bune, ci sa schimbi cadrul in care lucrezi cu unul in care aceasta comunicare sa poata avea loc. In concluzie, solutia ramane in picioare: muta-te intr-un alt departament ori intr-o alta companie.

Echipa de colegi sau grup de prieteni?

Este, de asemenea, util sa pastrezi un echilibru in relatia cu colegii, tinand cont de faptul ca prietenia si colegialitatea nu sunt sinonime. Poti avea o relatie extrem de placuta cu colegii fara a-ti face confidente si a te ralia unor nemultumiri care nu-ti sunt proprii, din “spirit de colegialitate”. E bine sa te gandesti ca o cariera este o traiectorie individuala, nu una de grup, si sa incerci sa construiesti o astfel de traiectorie bazata pe propriile aspiratii si valori, sincer comunicate celor din jur. Ajutorul dat colegilor trebuie sa se bazeze pe reciprocitate si nu trebuie sa fie sinonim cu munca in locul colegilor.

Sursa: www.bizcampus.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....