CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / „Epilarea definitivă“ durează aproximativ... 4 ani

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1602 Publicat la data: 2008-06-24 Autor: Saloane.ro

„Epilarea definitivă“ durează aproximativ... 4 ani

Una dintre cele mai noi metode de epilare şi, totodată, cea mai eficientă până în prezent este cea cu aparatul tip IPL (lumină intens pulsată). Prin această procedură, se poate „trata” orice zonă a corpului, oricât de delicată ar fi. Totuşi, specialiştii dermatologi atrag atenţia că, indiferent dacă recurgem la epilarea cu laser sau chiar la cea cu aparate IPL superperfecţionate nici una nu este definitivă, ci doar temporară. „Practic, epilare definitivă nu există.

Toate dispozitivele existente în momentul de faţă fac numai epilare de lungă durată, care înseamnă o perioadă de 3-5 ani, după care procedurile trebuie repetate. Nici chiar aparatul de ultimă generaţie în acest domeniu, pe care noi îl folosim în clinică, nu face epilare definitivă”, atenţionează g-ral (r) prof. univ. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog la un centru privat din Bucureşti.

Termenul de „epilare definitivă” a fost lansat de fizicieni şi, graţie strategiilor de marketing, conceptul a „prins” foarte bine la public. „Noţiunea de epilare definitivă   a fost creată atunci când fizicienii au inventat dispozitivele tip laser cu efect pe rădăcina firului de păr. Energia fasciculului laser, cu o anumită lungime de undă, în rezonanţă cu capacitatea de absorbţie a pigmentului din păr, este absorbită în rădăcina firului de păr pe care, practic, îl distruge”, explică prof. Nedelcu. Când fizicienii au observat că firul de păr a căzut, au lansat termenul de „epilare definitivă”.

Ulterior, după 3-5 ani, pacienţilor care au suportat procedura de aşa-zisă epilare definitivă li s-a regenerat firul de păr. Studiile au arătat că, în profunzimea pielii, la nivelul locului de unde porneşte rădăcina firului de păr, există nişte celule pluripotente care, dacă după un interval de timp nu mai primesc semnale biochimice produse de firul de păr, au capacitatea să se diferenţieze şi să regenereze un nou fir de păr. „De aceea, conceptul de epilare definitivă ar trebui să fie corectat şi înlocuit cu cel de epilare long term”, subliniază prof. univ. dr. Ioan Nedelcu.

Aparatul IPL acţionează şi pe părul blond

Pentru obţinerea unei epilări de lungă durată sunt necesare, în medie, 5-6 şedinţe cu un interval de timp între şedinţe de 2-4 săptămâni. Beneficiul pe care îl au aparatele de tip IPL de ultimă generaţie, spre deosebire de instrumentele clasice de epilare tip laser, este acela că avantajează şi persoanele blonde. „Dispozitivele IPL au marele avantaj că reacţionează şi pe părul de culoare deschisă, iar procedura nu este dureroasă”, spune dermatologul. „Aparatele sunt prevăzute cu un bord de comandă, de pe care setezi tipul de piele, cantitatea de energie administrată la fiecare impuls, numărul de impulsuri care se administrează pe fiecare suprafaţă. Astfel, avem posibilitatea să «jonglăm» cu toate aceste opţiuni, în funcţie de calitatea şi tipul de piele, a firului de păr (gros, normal, subţire), pigmentarea şi zona topografică.

Spre exemplu, epilarea mustăţii se face altfel decât epilarea pe coapsă, unde grosimea pielii, sensibilitatea şi tipurile de receptori hormonali din rădăcina firului de păr sunt total diferite”, mai explică prof. Nedelcu. Preţul unui asemenea proceduri este variabil, în funcţie de numărul de impulsuri utilizate pe fiecare suprafaţă, iar acesta, la rândul său, este condiţionat de densitatea firelor de păr, de grosimea acestora şi de zona pe care dorim să o epilăm. „Nu este una dintre cele mai ieftine tehnici, dar este indubitabil în câştig persoana care apelează la epilarea long term: gândiţi-vă la timpul pierdut pentru epilarea săptămânală, la durerea provocată de smulgerea firelor de păr, în special în zonele sensibile, în timp ce IPL sau laserul acţionează nedureros”, ne sfătuieşte prof. Ioan Nedelcu.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....