CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Abecedarul cremelor antisolare

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2669 Publicat la data: 2008-06-09 Autor: Saloane.ro

Abecedarul cremelor antisolare

Problema protecţiei solare revine în fiecare sezon în atenţia dermatologilor. Alarmaţi de creşterea numărului cozurilor de cancer de piele, americanii au întocmit un ghid al cremelor solare.

Majoritatea afecţiunilor provocate de radiaţiile ultraviolete apar din cauză că cei mai mulţi dintre utilizatori nu ştiu cum trebuie întrebuinţate cremele de protecţie solară. Ce factor de protecţie trebuie să aibă crema pe care o folosim, când şi câtă cremă trebuie aplicată pe corp, dacă aceasta ne protejează de soare, dar şi de cancer, sunt cele mai frecvente întrebări legate de produsele cosmetice destinate protejării pielii de efectele radiaţiilor ultraviolete.

Ce creme sunt eficiente?

În general, majoritatea produselor de firmă comercializate sunt destul de bune pentru protecţia împotriva razelor ultraviolete B (UVB), însă blochează într-o măsură mai mică ultravioletele de tip A (UVA). Cele mai eficiente creme sunt acelea care menţionează pe etichetă faptul că acţionează atât împotriva UVA, cât şi a UVB.

Primele produc arsură solară, iar cele din a doua categorie penetrează pielea, distrug proteinele care menţin pielea fermă (ambele tipuri de ultraviolete contribuie la apariţia cancerului de piele). Razele ultraviolete A sunt cele care determină apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură. De asemenea, cele mai eficiente creme sunt acelea care conţin oxid de zinc şi dioxid de titan.

Aceste ingrediente stau la suprafaţa pielii (nu se absorb), unde formează o barieră invizibilă împotriva razelor ultraviolete. Toate cremele de protecţie îşi pierd eficacitatea după o perioadă de timp, aşa că verificaţi termenul de garanţie înainte de a le folosi. Alegerea depinde de coloritul pielii şi de timpul în care aceasta este expusă soarelui.

Când folosiţi o cremă solară cu factor 15, spre exemplu, se blochează aproximativ 93% din razele ultraviolete, ceea ce înseamnă suficientă protecţie pentru majoritatea oamenilor. O persoană blondă, cu pielea deschisă la culoare, ar trebui să folosească o cremă cu factor de protecţie mai mare, spre exemplu 30, care blochează 97% din razele ultraviolete, iar o persoană cu pielea mai închisă poate folosi crema cu factor de protecţie mai redus, chiar sub 15.

Câtă cremă trebuie aplicată pe piele?

Pentru o protecţie eficientă, aveţi nevoie de echivalentul a cel puţin două linguri de cremă pentru a acoperi întregul corp. Majoritatea oamenilor foloseşte doar jumătate din această cantitate, ceea ce înseamnă că se protejează doar pe jumătate. Acoperiţi în special nasul, urechile, gâtul, umerii şi vârful picioarelor. În plus, dermatologii recomandă şi protejarea buzelor, care au şi ele de suferit de pe urma soarelui puternic.

La ce interval de timp trebuie aplicată crema?

Nu aşteptaţi să ajungeţi la plajă pentru a proteja pielea. Aceasta are nevoie de cel puţin 20 de minute pentru a absorbi substanţele componente ale cremei protectoare. Autorităţile americane au interzis inscripţionarea pe etichete a menţiunii „rezistent la apă", deoarece, până în prezent, nu există suficiente dovezi în acest sens. Nicio cremă nu rezistă apei şi mai ales celei sărate.

Chiar dacă este grasă şi hidrofobă (nu se dizolvă în apă), aderenţa cremei de protecţie la piele are de suferit în contact cu apa. De aceea, este bine ca după fiecare îmbăiere să aplicaţi din nou crema. De asemenea, după fiecare oră, folosiţi din nou crema, chiar dacă nu intraţi în apă. În cazul în care vă mişcati pe plajă şi transpiraţi abundent, crema trebuie aplicată chiar mai des.

O protecţie sigură împotriva cancerului?

Radiaţiile solare pot provoca apariţia melanomului, o formă mortală de cancer de piele. Protecţia scade riscul de cancer, însă nu îl elimină total.

Creme de plajă ineficiente

Mărci celebre de produse cosmetice pentru plajă nu oferă nivelul de protecţie înscris pe etichetă, a relevat un studiu realizat de o organizaţie de protejare a drepturilor consumatorilor (Which) din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Experţii de la Which au testat 14 dintre cele mai populare produse de pe piaţă, care indicau pe etichetă un factor de protecţie solară (SPF) 15. Trei dintre acestea nu au atins standardul minim de 12,5. Astfel, „Marks&Spencer Sun Formula Lotion" avea un SPF real de 7,1, „Malibu High Protection Lotion" – SPF real 10,2, „Tesco Sun Protection Medium" – SPF real 12. „Avon Bronze Sensitive Sun Lotion Spray" şi „Piz Buin In-Sun 15" susţin că şi-au schimbat între timp formula, după acest test.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....