CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Secretele unei pedichiuri reusite

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1686 Publicat la data: 2008-03-24 Autor: Saloane.ro

Secretele unei pedichiuri reusite

Se apropie vremea sandalelor şi picioarele noastre trebuie să arate impecabil. Orice femeie trebuie să ştie să-şi facă singură o pedichiură reuşită, nu doar pentru a economisi timp şi bani, ci şi pentru că micile ritualuri de înfrumuseţare sunt relaxante şi ne dau ocazia unor momente plăcute, singure sau cu prietenele.

Pentru a realiza o pedichiură ca la carte, trebuie să urmaţi câţiva paşi simpli.

1. Faceţi o baie relaxantă la picioare.

Într-un lighean cu apă caldă, puneţi două linguri de miere, o lingură de ulei de măsline, câteva felii de lămâie şi un pic de săpun lichid. Puteţi adăuga în această baie esenţe parfumate, sau frunze de mentă.

2. După 15-20 de minute, treceţi la exfoliere.

Folosiţi o piatră ponce, sau o pilă de călcâie, pentru a îndepărta pielea moartă. NU radeţi călcâiele, este un procedeu total neindicat, deoarece pielea se va reface mai groasă decât înainte.

3. Clătiţi-vă apoi picioarele şi aplicaţi o cremă hidratantă, pe care o lăsaţi să intre bine în piele.

4. Tăiaţi-vă unghiile scurt şi drept şi încercaţi să nu rotunjiţi prea mult la colţuri (ca să nu lăsaţi cale liberă bacteriilor care se adună peste zi).

Nu vă lăsaţi unghii lungi la picioare, în ideea că vă va ieşi pedichiura mai bine, arată kitsch şi nu este deloc igienic.

5. Aplicaţi ulei special, ulei de corp sau de măsline pe cuticule (pieliţe), folosind un beţişor pentru urechi.

Lăsaţi să se înmoaie, apoi împingeţi-le spre bază cu un beţişor de lemn. Oricât de tentant ar fi, nu le tăiaţi, vor creşte mai groase şi mai urâte. În plus, cuticulele au rolul de a proteja baza unghiilor de microbi, nu îndepărtaţi această protecţie naturală.

6. După ce aţi rezolvat problema pieliţelor, spălaţi degetele cu săpun, pentru a îndepărta orice urmă de ulei şi a putea aplica lacul de unghii.

7. Folosiţi separatoare de degete (se găsesc la hypermarketuri şi nu sunt scumpe) şi începeţi prin a aplica un strat de bază (eu aş recomanda un întăritor de unghii, seamănă cu lacul incolor), pentru a uniformiza suprafaţa unghiei.

După ce se usucă stratul de bază, aplicaţi lacul de unghii în două rânduri, pentru a obţine o culoare uniformă. La sfârşit, după ce lacul s-a uscat, aplicaţi un strat de lac incolor, pentru protecţie şi strălucire.

Desigur, necesitatea îngrijirii picioarelor se extinde dincolo de aspectul estetic. Dacă picioarele nu ne sunt în formă, simţim o stare generală de disconfort.

Prevenirea problemelor ca arsurile, mâncărimile, înţepăturile, transpiraţia excesivă şi mirosul neplăcut este la îndemâna noastră (în afară de cazurile în care sunt simptome ale unei boli mai grave şi necesită îndrumarea medicului).

Purtaţi, pe cât posibil, încălţăminte şi şosete din materiale naturale, pentru a permite pielii să respire. Vara, purtaţi sandale cât mai des cu putinţă.

Alegerea pantofilor potriviţi este foarte importantă, nu ţineţi cont doar de modă. Tocurile stiletto sunt foarte sexy, dar nu trebuie purtate zilnic, dacă vreţi să vă mai simţiţi picioarele. Pentru ţinuta de zi, alegeţi pantofi cu un toc echilibrat şi un calapod potrivit cu forma piciorului dumneavoastră, în care să vă simţiţi comod.

Hidratarea zilnică a picioarelor, însoţită de un scurt auto-masaj, va păstra supleţea pielii şi va facilita circulaţia sângelui, prevenind astfel senzaţiile de arsură şi mâncărime.

Este bine să vă exfoliaţi tălpile săptămânal, cu piatra ponce sau pila de călcâie, după care să vă hidtrataţi cât mai bine.

Încercaţi să dormiţi cu picioarele la un nivel mai ridicat decât capul, mai ales dacă aveţi des senzaţia de picioare grele, obosite. Există şi perne speciale pentru a dormi în această poziţie (vezi foto).

Folosiţi pudră de talc, creme şi spray-uri speciale pentru a preveni mirosul neplăcut şi transpiraţia în exces. O baie cu argilă, sare şi ulei de mentă poate ajuta; desigur, în afară de igiena care trebuie practicată de două ori pe zi.

Alternaţi de la o zi la alta perechile de pantofi, şi, dacă problema persistă, presăraţi nişte acid boric în pantofi. Nu ţineţi pantofii în medii cu umiditate mare, interiorul lor trebuie să se usuce între purtări. După baie, sau duş, uscaţi-vă bine între degetele de la picioare.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....