CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Machiajul obrazului

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2341 Publicat la data: 2008-03-13 Autor: Saloane.ro

Machiajul obrazului

Un obraz ingrijit si frumos transmite semnale puternice masculilor in cautare de frumusete si prospetime. Evident ca i se poate intampla si celui mai bine ingrijit obraz sa sufere in anumite perioade sau din diferite cauze si aspectul tenului sa nu mai fie la fel de atragator. Din fericire putem sa recurgem oricand la trusa de frumusete si sa mascam defectele.

Atat fondul de ten cat si pudra acopera imperfectiunile si imprima tenului un aspect sanatos. Pe langa aceste considerente estetice ele au si efecte benefice pentru piele deoarece protejeaza tenul de factorii externi. Insa produsele folosite trebuie sa treaca testul calitatii si sa fie folosite corect. Regula de baza a machiajului obrazului este aceea ca niciodata nu aplicam produse cosmetice inainte de a folosi o crema de zi, hidratanta, pe care o masam si asteptam sa patrunda bine in piele. Iar la finalul zilei niciodata sa nu va culcati fara sa va curatati in prealabil cu grija obrazul

Incursiune in trecut 

Daca ati crezut ca pudrele reprezinta o descoperire a timpurilor moderne, mai ganditi-va odata. Pudrele colorate erau folosite chiar si de triburile salbatice in ceremoniile religioase sau pentru a-si cladi masca de razboi. Oamenii au descoperit in urma cu mii de ani puterea de atractie a anumitor culori aplicate pe piele si au folosit aceasta descoperire. Egiptenii sunt recunoscuti pentru tehnica foarte minutioasa a machiajului, pentru obraji folosind in mod deosebit farduri sau pudre pe baza de cimbru. 

Avansand foarte mult, in secolele XVIII si XIX constatam predominanta pudrelor albe, in ton cu tendintele acelor vremuri, in care erau la mare cautare tenurile deschise, asociate cu aristocratia. In secolul XX celebra Coco Chanel a lansat odata cu pudra si puful, care a devenit un element indispensabil trusei cosmetice. 

La inceputul anilor ’80 machiajul a devenit fluid si natural, creat cu pudre translucide in tonuri apropiate pielii: roz, bej, piersica. Iar in zilele noastre noi ne putem bucura de nenumarate optiuni in materie de machiaj, in permanenta aparand produse noi, revolutionare. 

Fondul de ten 

Cand alegeti fondul de ten trebuie sa tineti cont si de tipul tenului vostru. In cazul tenurilor normale sau uscate se recomanda un fond de ten fluid sau crema, iar persoanele cu ten gras ar trebui sa aleaga un fond de ten compact, care are o mare putere de acoperire insa usuca pielea. Daca folositi fond de ten compact aplicati inainte fardul de obraz. 

Culoarea fondului de ten trebuie sa fie cat mai apropiata de cea naturala, se poate alege si un ton usor mai inchis, mai ales daca este vorba despre machiaj de seara. 

Fondul de ten fluid si cel crema se aplica direct cu degetele prin fixarea unor cantitati mici, puncte, pe frunte, pe nari, pe barbie si pe fiecare obraz, pe pometi si spre tample si pe gat. Acestea se vor intinde apoi uniform pe intreaga suprafata avand grija sa nu fie in exces. Daca fondul de ten nu se omogenizeaza se poate dilua cu putin lapte de toaleta. 

Fondul de ten compact se aplica cel mai bine cu ajutorul unui buretel inmuiat usor in apa si stors bine. Evitati sa aplicati fond de ten in zona ochilor care este foarte sensibila. Pentru aceasta zona se va folosi un anticearcan. 

Pudra 

Pudra se aplica peste fondul de ten cu ajutorul buretelui sau chiar cu un tampon de vata de unica folosinta. Pudra aplicata peste fondul de ten matiseaza obrazul si il catifeleaza. Este foarte important sa stiti ca nu este bine sa foloseasca si o alta persoana buretele vostru de aplicare a pudrei, indiferent daca este vorba despre sora sau o foarte buna prietena. 

Pudra praf adera foarte bine si poate sa fie folosita de catre persoanele cu orice tip de ten. Persoanele cu ten uscat trebuie sa evite insa pudra compacta deoarece aceasta va accentua uscaciunea pielii.
Culoarea pudrei se alege intr-o nuanta putin mai deschisa decat cea a fondului de ten pentru a imprima naturalete si transparenta. Fruntea se poate farda cu o nuanta usor mai deschisa decat restul fetei pentru a da un plus de luminozitate obrazului. 

Pe pleoape si in zona ochilor nu se aplica pudra, atat din cauza sensibilitatii zonei cat si datorita ridurilor fine in care pudra se paote aduna, acestea devenind mai evidente.

Fardul de obraz 

Am specificat deja ca in cazul folosirii unui fond de ten compact fardul de obraz se aplica inainte. Fardul de obraz fluid se aplica peste fondul de ten cu ajutorul degetelor iar cel praf se aplica peste pudra, la sfarsitul machiajului. 

Ca regula generala fardul de obraz se aplica pe partea cea mai proeminenta a fetei, care se contureaza corect in momentul in care zambiti, cu o miscare dinspre urechi spre gura. Pentru un aspect natural de imbujorare culorile folosite nu trebuie sa fie foarte intense si de obicei se recomanda ca fardul de obraz sa aiba un ton mai deschis decat rujul de buze si sa fie in armonie cu intreaga infatisare: culoarea parului, a tenului, a imbracamintei. 

Sursa: www.kudika.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....