Editorial / Invata sa iubesti gatitul
Ce inseamna sa fii o femeie puternica, independenta, apreciata de catre ceilalti?
Te-ai gandit vreodata ca o parte importanta din aceasta independenta o reprezinta si aspectul gatitului? Cum te poti muta cu iubitul tau, departe de ai tai sau ai lui, daca nu stiti sa gatiti? Ce o sa mancati? Aveti bani sa comandati mereu mancare? Si daca da, ai incredere in mancarea gatita de catre altii, in conditii igienice pe care nu le stii?
1. Primul truc in arta gatitului: fa-ti rost de o carte simpla de bucatarit, cu retete de salate, sau gustari usoare si simple, si pune-te pe treaba! La inceput, ca sa prinzi curaj, implic-o si pe cea mai buna prietena, sau pe mama ta, sau chiar pe iubit! Dar continua de una singura!
2. Nu te astepta sa-ti mearga totul struna din prima! Totul se invata, si mai bine decat sa te astepti sa le stii pe toate sau sa inovezi, cand nu ai baza, intreaba gospodinele din familie!
3. Prima ciorba. Barbatii se dau in vant dupa ciorbe, nicaieri nu sunt ciorbele mai bune ca la mama acasa, daca ii faci ciorba buna l-ai cucerit! Acestea sunt doar cateva mituri in ceea ce priveste acest fel de mancare, insa un lucru este cert: este sanatoasa, trebuie mancata macar de doua-trei ori pe saptamana si daca stii sa faci ciorba, atunci inseamna ca o parte insemnata din secretele bucatariei deja o cunosti!
4. O gospodina buna se gandeste mai degraba la sanatate, decat la satietate! Este mult mai important sa gatesti cu multe legume, atat crude, cat si preparate, decat sa te bazezi pe carne, oua si prajeli! Si daca trebuie sa le combini, ceea ce este recomandat, mare grija la proportii: 70% legume, 30% carne sau 20% grasimi.
Succes la bucatarit!
Articol de: Andreea Minei