CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / De ce este atat de daunatoare cola?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2594 Publicat la data: 2010-07-01 Autor: Saloane.ro

De ce este atat de daunatoare cola?

De mai bine de 100 de ani cola este pe primul loc in topul bauturilor racoritoare. Poate si acesta este motivul pentru care s-au scris atat de multe referitor la cat de daunatoare poate fi.

Cat este adevarat din toate ?experimentele? incercate ramane la latitudinea fiecaruia sa decida.. In timp ce internetul este plin de diverse avertizari, site-ul oficial al companiei Coca-Cola isi prezinta produsul, evident, aparandu-l.

De partea celor care ii neaga eficienta sunt cei care acuza arsuri stomacale, dependenta, tulburari ale somnului, dureri ale dintilor sau chiar posibilitatea obezitatii din cauza cantitatii prea mare de zahar. E
ste adevarat ca zaharul sau cafeina pot fi daunatoare, dar atunci cand sunt consumate in cantitati destul de mari. Ceea ce pare sa dauneze este combinatia intre zahar, cafeina, coloranti si acidul fosforic.

Daca efectele adverse ale primelor ne sunt cunoscute, haideti sa aflam cate ceva si despre acidul fosforic.

In esenta, acidul fosforic este utilizat in obtinerea ingrasamintelor chimice si a detergentilor si are capacitatea de a indeparta rugina. In industria alimentara este folosit ca regulator al aciditatii sau conservant: incetineste dezvoltarea bacteriilor, creste permeabilitatea sarii in carnuri si este antioxidant. In ceea ce priveste cola, se foloseste ca aditiv pentru a echilibra aroma specifica.

Fosfatii (nume generic dat sarurilor acidului fosforic rezultate din reactia acestuia cu o baza) sunt necesari organismului, insa, in cantitati mari pot provoca deficienta de calciu, hipocalcemie la nivelul oaselor sau calcifierea tesuturilor moi.

Ca o intarire la aceste informatii vin si unele studii facute chiar in SUA, care sustin ca 3 - 4 pahare de cola, baute saptamanal timp de cativa ani, sporesc lipsa calciului, daunand dintilor si provocand scaderea densitatii osoase (riscul fracturilor este, astfel, mai mare).

Potrivit cercetatorilor, acidul fosforic pătrunde ?n sistemul digestiv si blochează absorbţia calciului. Surplusul de aciditate din organism este impiedicat prin eliminarea calciului din oase.
De asemenea, combinatia acidului fosforic cu zaharul ingreuneaza absorbtia fierului, lucru care poate provoca anemie si faciliteaza aparitia infectiilor.

Un alt ?mit? care este verificat este si acela ca acidul fosforic din Pepsi - Cola ajuta la curatarea toaletelor si a metalelor.

Cred ca sfatul tuturor acestor studii este mai putin acela de a renunta total la bauturile racoritoare care contin aceste elemente daunatoare. Scopul lor este mai degraba o incercare de a-ti atrage atentia asupra ceea ce consumi. Poate ca un pahar de cola, baut ocazional, nu isi va face simtite efectele negative, insa 2 litri cosumati zilnic?

Ai grija sa compensezi nevoia de a-ti potoli setea cu o bautura acidulata si foarte placuta la gust, dar posibil daunatoare, cu produse naturale, care sa contina vitamine si, mai ales, calciu. Enjoy?

Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....