CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Bronzarea

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1505 Publicat la data: 2010-01-21 Autor: Saloane.ro

Bronzarea

Bronzarea

Asteptam cu placere recederea cu marea, expunerea la razele solare ,baia in mare,bronzatul,etc. Dar ca aceasta placere sa fie cat mai deplina, este bine sa cunoastem anumite aspecte si sa respectam niste reguli.

Cui datoram bronzajul?

Sub actiunea energiei solare, pigmentul brun care coloreaza celulele epidermice – melanina – formeaza un ecran natural. Dar, la inceput, acest pigment nu este suficient si atunci este necesara aplicarea de creme, uleiuri, emulsii etc.

Actiunea acestora este dubla: pe de o parte hidrateaza pielea, protejandu-o de imbatranire, pe de alta parte filtreaza razele solare nocive, favorizand pe acelea care produc bronzarea.

Mentionam insa ca o piele mai bogata in melanina, este mai putin expusa neplacerilor, dar nu este scutita de arsuri si insolatie, daca se face abuz de soare.

 

Unele persoane se bronzeaza mai usor ca altele.

Nu toti oamenii poseda in cantitati egale pigmentii melanofori, care brunifica pielea sub actiunea razelor solare; de exmplu, pielea fragila foarte fina, ca aceea a persoanelor blonde suporta mai greu soarele, deoarece continutul ei in melanina este mai redus, pe cand pielea bruna rezista in general mai bine la razele ultraviolete, vant, aer marin.

De aceea, persoanele blonde, roscate, cele cu pielea sensibila trebuie sa foloseasca cremele solare filtrante care devin o necesitate pentru a evita arsurile, insolatia, bronzajul inegal, petele si chiar uscarea excesiva a pielii.

 

Soarele amic sau inamic?

Uneori, fara a ne expune direct razelor solare, dar umbland cu capul si ceafa descoperite , ne putem trezi datorita soarelui si a caldurii atmosferice cu febra mare si arsuri.

De aceea, odata cu venirea lunilor calduroase, prudenta nu trebuie sa dispara, expunerea la razele puternice ale soarelui sa nu se faca fara protectia capului, sa nu ne lipseasca ochelarii de soare care ne feresc ochii de luminozitatea puternica a zilelor de vara – care ne poate crea neplaceri.

Umerii si nasul vor fi protejati in mod special chiar si atunci cand nu suntem la plaja. Persoanele care au un ten fragil trebuie sa evite expunerea prelungita a fetei la soare, preferand expunerile de scurta durata, repetate.

Unele recomandari privind pregatirea bailor de soare

Pregatirea pielii pentru baia de soare nu trebuie sa inceapa odata cu plecarea in vacanta, ci cu mult inainte. Ne referim mai ales la starea generala de igiena, alimentatia rationala, asigurarea unei bune circulatii sanguine si o stare neuropsihica corespunzatoare. Desigur ca trebuie respectata si ingrijirea igieno-cosmetica, care vizeaza asigurarea aciditatii normale a pielii si mentinerea stratului de grasime necesara epidermei etc.

Pregatirea pielii pentru zilele de plaja din timpul vacantei ne va ajuta la obtinerea unui bronzaj uniform, a unui aspect placut. In acest scop se pot folosi lampile ultraviolete.

 

Articol preluat de pe www.mabella.ro


Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....