CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Fii frumoasa in miez de iarna

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2096 Publicat la data: 2009-10-23 Autor: Saloane.ro

Fii frumoasa in miez de iarna

S.O.S pentru ten!

Ce poti face pentru tenul tau atunci cand temperatura de afara scade sub zero grade si in casa ai incalzire centrala? Indiferent unde te afli, aerul uscat, lipsit de umiditate, iti deshidrateaza si sensibilizeaza pielea, care nu mai poate atrage putina apa ramasa in tesuturi. Astfel, tenul devine uscat, se irita pana la inrosire, se exfoliaza, apar ridurile, petele si ai senzatia neplacuta ca te strange pielea.

Vrei sa ai pielea catifelata si pe timp de iarna? Cuvintele-cheie sunt: exfoliere, hidratare, catifelare!

1. Actiune: exfoliere

Cand tenul se usuca, capacitatea naturala de refacere a pielii scade, porii se blocheaza, iar apa nu poate ajunge acolo unde este nevoie. Apoi, pielea se intinde si te strange, devine terna, lipsita de vitalitate si se descuameaza.
PENTRU FATA:maseaza usor un exfoliant delicat, cum ar fi Aloe Soft Scrub de la Oriflame. Foloseste-l de trei ori pe saptamana, evitand zona ochilor, si clateste-l apoi cu apa calduta.
PENTRU CORP: un gomaj ideal este Body Expertise Exfotonic de la L'Oreal, care combina particulele exfoliante si alfahidroxi acizii, avand o dubla actiune de exfoliere pentru toate tipurile de ten. Foloseste miscari usoare, dar ferme, catre inima, pentru a imbunatati circulatia si drenajul limfatic, ajutand la eliminarea toxinelor si atenuarea celulitei.

2. Actiune: hidratare

Pe timpul iernii, toate tipurile de piele sufera de deshidratare. De aceea, este esential ca tenul tau sa "capteze" cat mai multa apa, sa fie cat mai hidratat. Nu uita de cremele pentru fata si corp, foloseste-le chiar mai mult decat in restul anului. Alege-le pe cele cu filtre solare, deoarece razele UVA, responsabile de imbatranirea tenului, sunt la fel de puternice ca si vara.

Pentru ten normal sau mixt: incearca creme cu consistenta lejera, cum ar fi Hydrafresh de la L'Oreal, iar daca pielea este uscata, foloseste Weather Barrier Cream de la Oriflame.

Daca ai tenul gras sau acneic, incearca crema hidratanta Sebum Control din gama Garnier Skin Naturals Pure, care hidrateaza, absorbind excesul de sebum. Nu uita nici de lotiunea de corp - este de nelipsit dupa fiecare baie sau dus; astfel, vei imbunatati si mentine cat mai mult hidratarea.

Pentru pielea uscata si normala, foloseste Nivea Body Lotion, iar pentru cea mixta sau cu tendinta acneica, incearca sprayul hidratant Hydrafresh Body Expertise de la L'Oreal, care ingrijeste fara sa lase urme grase pe piele.

3. Actiune: catifelare

Frumusete din interior. Deshidratarea pielii nu se explica doar prin nefolosirea cremelor sau lotiunilor. Hrana pe care o mananci si lichidele pe care le bei joaca un rol important in aspectul tenului tau. Pentru o rehidratare din interior trebuie sa bei multa apa (cam opt pahare pe zi) si sa nu consumi cafea, ceai negru sau bauturi gazoase in exces.

Intrucat acizii grasi esentiali alcatuiesc o parte din membrana celulara, cu rol de mentinere a apei in tesuturi, este important ca acestia sa se regaseasca in hrana ta. Iarna trebuie sa mananci cat mai multa carne de peste (hering, somon si macrou), nuci, alune, seminte de in sau de dovleac si susan.

Problema

  • Piele sensibila, inrosita, cu pete
  • Buze crapate
  • Gambe uscate
  • Herpes
  • Obraji uscati

Cauze

  • Vantul uscat si incalzirea excesiva din interiorul casei dauneaza sistemului de aparare a pielii, lasand astfel cale libera substantelor care pot cauza alergii.
  • Spre deosebire de restul pielii, buzele nu au glande sebacee; de aceea au tendinta de uscare, in special pe timp de iarna.
  • Vantul rece, incalzirea centrala, folosirea aparatelor de ras pentru epilare, lipsa cremelor.
  • Similare cu cele care duc la craparea buzelor, numai ca aparitia herpesului se explica si prin expunerea la radiatii UV si lipsa de aminoacizi; asadar, ai nevoie de un astfel de supliment.
  • Pielea este, de obicei, mai putin grasa pe obraji, asa incat, de cele mai multe ori, primele semne de deshidratare apar in aceasta zona a fetei, mai ales cand este expusa la conditii aspre.

Solutii cosmetice

  • Crema de tratament Ictyane de la Ducray reface si hidrateaza epiderma, protejand suprafata pielii.
  • Nivea Lip Care Med Repair, un balsam care contine bisabol, pantenol si vitamina E, pentru regenerare si hidratare intensa.
  • Skin-So-Soft Moisturising Body Souffle de la Avon, cu vitamina E si extract de aloe, hidrateaza intens pielea.
  • Inca de la primul semn, aplica Zovirax, ca sa previi inflamarea si sa grabesti vindecarea.
  • Dupa exfolierea delicata, aplica o masca hidratanta - cum ar fi Nivea Visage cu miere de albine si ulei de macadamia, pentru a mari suprafata hidratata.

Remedii naturale

  • Calmeaza pielea iritata cu ajutorul compreselor reci. Evita exfolierea. incearca alt produs de ingrijire pentru zi.
  • Aplica putina vaselina cosmetica, apoi o banda de curatare si indeparteaza usor, pentru a scapa de zonele care se cojesc.
  • Amesteca o ceasca de faina de ovaz cu o crema grasa. Intinde-o de-a lungul picioarelor si limpezeste cu apa calda.
  • Inmoaie o banda demachianta in ulei volatil de arbore de ceai si aplica chiar de la primul semn de aparitie a herpesului; procedeaza astfel pana cand se usuca.
  • Amesteca o lingurita de miere si o lingura de smantana cu o jumatate de banana zdrobita. Aplica amestecul pe fata, lasa timp de 10 minute si apoi limpezeste.

Hidratare

Aliatii frumusetii tenului

  • Laptele este recunoscut pentru calitatile sale, avand efecte emoliente si hidratante asupra pielii. Pentru a-i mari efectele, combina-l cu miere si vei obtine o lotiune naturala, cu rol de tratament cosmetic. Toarna putin pe un tampon de vata si intinde pe fata ca pe un lapte demachiant.
  • Daca vrei un remediu de ingrijire pentru corp, aplica reteta de mai jos:
  • Incalzeste 100 ml de lapte intr-un vas si amesteca cu o lingurita de miere. Dupa ce il iei de pe foc, adauga ulei de iasomie si de ylang ylang, cate cinci picaturi din fiecare. Toarna amestecul in cada plina cu apa, iar rezultatul va fi uimitor.

Incalzeste-te!

  • Caldura este reconfortanta si relaxanta si, in plus, imbunatateste circulatia sangvina; acest lucru ajuta la intarirea sistemului imunitar si deschide porii, eliminand toxinele.
  • Printre tratamentele cele mai bune se numara caldura uscata a saunei sau cea umeda a salii cu abur. Ambele ajuta la curatarea in profunzime a pielii, la imbunatatirea circulatiei sangvine si calmeaza durerile musculare.
  • Ai grija insa: chiar daca e tentant, nu sta foarte mult in baie - apa fierbinte usuca pielea!
  • Ca sa nu ai o problema in plus, bucura-te de caldura baii, dar nu mai mult de 15 minute si nu uita sa aplici lotiunea de corp pe pielea inca umeda.

Maini si picioare

  • Pe vreme rece, picioarele si mainile sufera si ele, circulatia sangvina este mai lenta, iar pielea devine uscata, aspra si se crapa.
  • Partea exterioara a mainii este cea mai vulnerabila si mai expusa, pentru ca in aceasta zona exista mai putine glande sebacee care sa o protejeze in mod natural.

Ce-i de facut?

  • Foloseste intotdeauna sapun hidratant, cum ar fi Dove sau Nivea, si nu uita crema hidratanta. Ca sa fii sigura, pastreaza crema de maini langa chiuveta. incearca Hand Cream Dry Skin de la Oriflame.
  • Acorda mainilor aceeasi atentie ca tenului tau. Exfoliaza (pentru indepartarea celulelor moarte) cu ajutorul unui gomaj si apoi hidrateaza pielea mainilor cu ajutorul unui tratament intensiv.
  • Pentru pielea mai aspra de pe talpi, alege un gomaj mai puternic, cum ar fi Scholl Rough Skin Remover.
  • Chiar daca nu ai timp in fiecare saptamana sa-ti faci manichiura, ai grija de unghii. "Tratamentul" e foarte simplu: adauga cate doua picaturi de ulei de santal, chiparos si lavanda la o lingura de ulei de migdale si amesteca-le intr-un bol. Incalzeste bolul intr-un recipient cu apa fiarta. Aplica zilnic pe unghii.

Crema pentru maini si talpi
- Foloseste crema Soya Body Butter de la The Body Shop. Aplica pe talpi, iar apoi impatureste-ti talpile in folie de plastic si prosoape calde timp de 15 minute. Maseaza excesul de crema in piele.

Sursa: www. avantaje.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....