CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea pielii / Tratamente pentru un ten curat si neted

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3123 Publicat la data: 2009-10-20 Autor: Saloane.ro

Tratamente pentru un ten curat si neted

Tretinoinul se gaseste in farmacii sub denumirile comerciale de Retin-A sau Smooderm. Pretul acestor creme este cu mult sub cel al cosmeticelor anti-acnee, iar rezultele pe termen lung sunt mult mai bune. De retinut este ca Retin-A si Smooderm nu sunt cosmetice. Sunt medicamente si au contraindicatii si efecte secundare, deci inainte de folosire trebuie citit cu atentie prospectul. Iar daca ai pielea sensibila sau suferi de afectiuni dermatologice, cel mai bine este sa ceri parerea unui medic.

Pentru a intelege cum functioneaza cremele pe baza de tretinoin, trebuie sa stim cum se formeaza asa numitele cosuri. Celulele moarte ale pielii se acumuleaza in pori si ii "infunda". Din cauza oxidarii, porul se innegreste si asa apar punctele negre. Daca nu intervii sau intervii in mod gresit, locul se inflameaza si apare un cos. Tretinoinul creste "turn-over-ul" celulelor, adica grabeste desprinderea celulelor moarte si formarea altora noi. Porii nu se mai infunda si nu mai apar cosuri.

Dar asta dureaza. Confrom prospectului Retin-A, primele schimbari se vad in doua-trei saptamani, iar rezultatele multumitoare se observa abia dupa sase saptamani. Perioada poate fi chiar si mai mare, depinzand de felul in care pielea ta tolereaza tratamentul. Daca apar reactii adverse probabil ca va trebui sa aplici mai rar crema. Asadar, cuvantul cheie este "rabdare".

Acelasi prospect spune ca in primele saptamani este posibil sa observi o "exacerbare aparenta" a inflamatiilor. De fapt, tretinoinul "scoate la suprafata" procesele inflamatorii care au loc in interiorul pielii si nu se vad inainte de folosire, astfel realizand o curatare in profunzime.

Aparenta inmultire a cosurilor si efectele secundare (descuamare, inrosire) ii fac pe multi sa renunte la tratament in primele saptamani, considerand ca substanta nu functioneaza. De fapt, nu este deloc asa. Chiar aceste efecte neplacute sunt un semn ca tretinoinul actioneaza corect.

Cum se foloseste tretinoinul?

Pentru a evita inrosirea si descuamarea pielii, se aplica un strat foarte subtire, seara, dupa curatarea tenului cu un sapun sau gel hidratant. O cantitate mai mare de crema nu inseamna rezultate mai rapide sau mai bune. Din contra, daca aplici mai mult decat trebuie efectele secundare sunt mai puternice. Oricum, indiferent de cantitatea folosita este posibil sa te alegi cu zone descuamate, rosii, care ustura. Este un semn ca trebuie sa iei o mica pauza, de una sau doua zile. De fapt, chiar e indicat ca, in primele saptamani, sa aplici crema doar o data la doua zile. Pe masura ce pielea ta se obisnuieste vor inceta si efectele secundare. Daca seara folosesti crema cu tretinoin, dimineata aplica o crema puternic hidratanta. Inainte de asta poti folosi un abraziv usor ca sa se desprinda mai repede pielea moarta. Probabil ca si peste zi vei observa portiuni descuamate. Daca e posibil foloseste din nou sapunul abraziv si aplica un nou strat de crema hidratanta.

Tretinoinul face pielea mai sensibila fata de radiatiile solare, asa ca, de cate ori iesi din casa, foloseste un produs cu protectie UV. Este posibil sa te arzi mai repede decat in mod normal.

In final, trebuie sa retii ca, desi are rezultate foarte bune, tratamentul cu tretinoin necesita rabdare. Chiar si dupa obtinerea rezultatelor dorite este bine sa folosesti crema in continuare, de cateva ori pe saptamana. Si, bineinteles, nu uita ca Retin-A si Smooderm sunt medicamente si necesita multa grija in administrare, citirea cu atentie a prospectului si un control medical. Pentru a evita neplacerile minore si alergiile severe, inaintea tratamentului, aplica o cantitate mica de crema, intr-o zona mai putin vizibila.

Sursa: www. flu.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....