CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Rujul, asa cum este el

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1764 Publicat la data: 2009-10-16 Autor: Saloane.ro

Rujul, asa cum este el

Istoria rujului

Primul ruj a fost creat in Mesopotamia cu peste 5000 de ani in urma. Vopseaua folosita pentru buze era cunoscuta inca din vremea Egiptului antic si era format din pigment rosu, ceara de albine si grasime animala. Egiptenii preferau nuantele inchise, astfel buzele clare si definite erau la moda.

Rujul provine din Egipt, ajunge in Grecia antica si apoi la Roma. Totusi, in aceste tari, erau atat sustinatori cat si oameni care se opuneau vopselei de buze. Faimosul Galen Claudius a fost unul dintre cei mai inraiti oponenti si care incerca sa le avertizeze pe femei de pericolele folosirii produselor cosmetice. In acea vreme pigmentii colorati proveneau din substante otravitoare precum miniu de plumb sau sulfura naturala de mercur. Dar femeile nu se speriau, faceau totul pentru frumusete!

Biserica Crestina a avut de asemenea o atitudine negativa fata de schimbarile aduse aspectului. In secolul al XIV-lea biserica Catolica a interzis cosmeticele deoarece Papa sustinea ca machiajul distorsiona imaginea Fecioarei Maria. Inchizitia avea dreptul sa aresteze femeile foloseau ruj!


Care este rujul perfect? Cel care pastreaza culoarea timp indelungat, hidrateaza si protejeaza pielea delicate abuzelor, care nu le usuca, nu se sterge si care nu lasa pete dupa indepartarea de pe buze.

Potrivit acestor caracteristici, tipurile de ruj pot fi impartite in trei tipuri: de durata, mate si satinate.

Rujurile de durata se obtin prin folosirea cearei si a materialelor rezistente, ele pot fi aplicate pe buze cu pielea uscata. Acest ruj va rezista timp de 11 ore. Totusi, in timpul folosirii lui trebuie evitate mancarurile grase deoarece se va sterge cu usurinta.

Rujul mat contine o cantitate mare de pudra si ceara. Culoarea este concentrata si misterioasa. Arata foarte bine pe buzele pline si nu sunt recomandate pentru cele subtiri. Se aplica foarte usor, sunt hidratante si culorile luminoase creeaza efectul de buze marite.

Compozitia rujurilor

Astazi, rujurile nu au doar rol de infrumustare, dar si de protectie. Ca o regula, aproape toate rujurile de marca contin vitamine, nutrienti, aditivi hidratanti, componente grase si filtre ultraviolete. Cand cumperi un ruj de calitate, asigura-te ca nu va dauna buzelor tale.

Cum trebuie sa fie un ruj bun?
* nu trebuie stranga pielea buzelor si sa nu le incarce
* trebuie sa fie bland, usor aplicabil si cu efect de netezire
* trebuie sa creeze buze moi
* trebuie sa miroasa frumos
* suprafata rujului nu trebuie sa aiba picaturi, ci sa fie perfect neteda
* nu trebuie sa se topeasca in prezenta luminii solare
* nu trebuie sa se stearga sau sa fie foarte gras, fie prea uscat.

Gasirea culorii perfecte nu este o misiune usoara, dar are solutie. Testeaza culoarea pe varful degetelor, aici pielea poate fi mai vascularizata si astfel mai apropiata de culoarea naturala buzelor.

Daca ai buzele mari, atunci vor arata perfect in culori mute: toate nuantele de purpuriu, maro si auriu. Pentru buze subtiri, incearca culori deschise. Alegerea ideala pentru blondele platinate ar fi: tonuri blande de fructe de padure, cappuccino si mov. Daca ai parul auriu atunci poti alege intre nuantele coral, caisa sau piersica. Tonurile teracota se potrivesc femeilor cu pielea mai inchisa precum si celor cu parul rosu care pot folosi si nuantea scortisoarei sau maro piersica.

Indiferent de culoarea parului, nu folosi rujul portocaliu deoarece dintii tai vor parea ingalbeniti. Daca nu ai timp pentru un machiaj care necesita timp, foloseste o nuanta roz cremoasa care confera prospetime si moliciune fetei. Balsamul de buze este de asemenea potrivit folosirii de zi cu zi.

Orice femeie stie ca un ruj poate schimba intreaga imagine. Fara a schimba restul machiajului, dar schimband doar culoarea rujului, poti deveni o printesa sau o vampa. Alegerea finala iti ramane tie. Incearca, experimenteaza!

Sursa: www. lady4ever.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....