CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / 10 Dileme despre vitamine rezolvate

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1632 Publicat la data: 2009-04-13 Autor: Saloane.ro

10 Dileme despre vitamine rezolvate

10 Dileme despre vitamine rezolvate

Vitaminele sunt o asigurare nu numai a sanatatii noastre dar si a unui aspect fizic de invidiat, avand un rol foarte important si in intretinerea pielii. Insa cu rafturile pline de optiuni atat de variate, trebuie sa ne informam bine inainte de a le cumpara.
Mai jos sunt cateva raspunsuri la unele dintre cele mai importante dileme, legate de vitamine, care te vor ajuta sa iei decizia corecta, insa nu uita ca intotdeauna cand ai dubii este bine sa consulti un medic specialist:

1. De unde provin vitaminele

Majoritatea vitaminelor provin din surse naturale, chiar si suplimentele pe care le inghitim, fie ele capsule, tablete, prafuri sau lichide. Majoritatea sunt extrase din surse naturale primare. Astfel vitamina A provine din untura de peste, vitamina B din ficat si drojdie, vitamina C din macese, vitamina E din soia si germeni de grau.

2. Sunt recomandate dozele de vitamine mai mari?

Unele vitamine luate in cantitati mai mari pot ajuta organismul. Astfel, vitamina B3 poate ajuta in a micsora colesterolul, totusi dozele prea mari pot afecta ficatul si pot cauza iritatii ale pielii. Excesul de vitamine A, D, E si K pot duce la cumulari de grasime.
Chiar daca societatea noastra spune ca mai mult inseamna mai bine, trebuie sa consulti medicii specialisti si sa respecti dozele recomandate.

3. Vitaminele naturale sunt mai bune decat cele sintetice?

Studiile au demonstrate ca nu exista o mare diferenta intre absorbtia de vitamine sintetice fata de cele naturale. Insa acest fapt depinde daca vitaminele sunt solubile in grasime. Astfel, vitamina E naturala este mult mai eficienta decat cea sintetica. Organismul nostru poate sa diferentieze intre sintetic si natural, deoarece este obisnuit sa digere hrana naturala.
Multi specialisti recomanda ca absorbtia vitaminelor sa se se faca in mod natural, din alimente, iar daca vrei sa suplimentezi sa optezi mai degraba pentru vitaminele naturale, si nu cele sintetice.

4. Vitaminele pot dauna sanatatii?

Este posibil ca in momentul cand exagerezi in dozele de vitamine, organismul sa nu reuseasca sa le absoarba cum trebuie si sa se depuna in tesutul adipos si in ficat. Dar numai in cazul in care exagerezi, inghitind un intreg flacon de vitamina D, spre exemplu. Atunci cu siguranta vei avea dureri de cap si toxicitate in organism.

5. Daca vreau sa iau o doza de multivitamine si numai cateva suplimente ce trebuie sa aleg?

Pentru a ajuta nutritia ta zilnica, adauga numai cateva vitamine multiminerale care sa contina calciu, magneziu, zinc si nu uita de vitamina C. Pestele contine acizi grasi Omega 3 care sunt importanti pentru sanatatea inimii, a pielii, parului si a unghiilor, dar poti suplimenta prin capsule de Omega 3.
Daca ai peste 40 de ani, atunci e momentul sa te ajuti de coenzima Q10 pentru sanatatea inimii si pentru a te proteja de cancer.

6. Am nevoie de vitamine daca fac exercitii fizice?

Exercitiile fizice produc radicali liberi in organism, care se crede ca sunt cauza a numeroase boli, inclusiv cancer, osteoporoza si chiar in procesul de imbatranire. Daca activitatea fizica depaseste 60 de minute pe zi, atunci ia antioxidanti.
De asemenea, tine cont ca pierzi minerale precum magneziu si potasiu prin transpiratie, prin urmare exercitiile intense trebuie sustinute de doze de multiminerale.

7. Dupa data expirarii, vitaminele chiar devin complet ineficiente?

Nu devin complet ineficiente, dar, fiind parte din alimente, isi pierd de-a lungul timpului potenta. Indiferent de data expirarii, o data ce ai desfacut un flacon si ai expus continutul la lumina si aer, trebuie sa il consumi pe parcursul a unui an.
Totusi, chiar daca ele au expirat nu pot dauna organismului, pot cel mult sa nu mai aiba niciun efect.

8. Vitaminele ieftine sunt la fel de bune ca cele mai scumpe?

Expertii spun ca primesti ceea ce platesti. Pentru maximizarea absorbtiei, vitaminele organice sunt mult mai eficiente, dar si mai scumpe.
Cele mai ieftine includ si vitamine sintetice si nu iti cruta stomacul.

9. Cum sa iau dozele zilnice de vitamine?

Vitaminele si suplimentele nu se iau cu apa rece, fiind recomandata apa la temperatura camerei, deoarece apa rece sau fierbinte poate deteriora compozitia suplimentelor. Acelasi efect il au si ceaiul sau cafeaua. De asemenea, este recomandat sa nu se consume ceai sau cafea cu 15 minute inainte sau dupa administrarea lor.
Cel mai indicat moment pentru administrarea lor este dupa masa, fiind mai bine aborbite in prezenta mineralelor si alimentelor. Daca doresti sa iei vitaminele o singura data pe zi, atunci dupa pranz este perioada cea mai indicata.

10. Daca o vitamina este disponibila si sub forma de capsula si sub forma de tablete, care este cea mai buna varianta?

Mari diferente nu sunt si alegerea iti apartine. Pe de o parte, capsulele sunt usor de inghitit, se dizolva mai repede si nu contin lianti si agenti de umplere, dar asigura o protectie mai scazuta impotriva oxidarii.
Capsulele sunt constituite din gelatina, un produs de origine animala, pe cand tabletele nu contin decat componente vegetale.

Autor: Gabriela David

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....