CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Cum prevenim, tratam sau mascam cearcanele?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1540 Publicat la data: 2009-04-09 Autor: Saloane.ro

Cum prevenim, tratam sau mascam cearcanele?

Cum prevenim, tratam sau mascam cearcanele?

Aparitia cearcanelor reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta aproape orice femeie, independent de varsta sau stil de viata. Neplacute si cat se poate de inestetice, existenta acestor portiuni de piele innegrita de sub ochi este asociata de cele mai multe ori cu oboseala, somnul insuficient (nopti pierdute) si/ sau consumul ridicat de aclool si cofeina. Totusi, efectul in sine reprezinta un proces mai complex - cand sangele trece prin venele apropiate de suprafata pielii pot produce un colorit albastru (cearcanele), mai mult sau mai putin accentuat, in functie de nivelul de transparent al pielii - iar cauzele aparitiei si accentuarii difera de la caz la ca si pot fi conditionate de mai multi factori:
  • Ereditatea - pe langa trasaturile fizice de invidiat, exista sanse sa fi primit de la mama, de la tata sau de la bunici drept mostenire genetica si cearcanele ( asta mai ales daca acestea isi fac aparitia inca de la o varsta frageda).
  • Oboseala/ lipsa somnului - stresul, surmenajul fizic, timpul indelungat petrecut in fata televizorului sau al calculatorului, orele putine de somn si noptile pierdute reprezinta alti factori care favorizeaza aparitia pungilor de sub ochi;
  • Menstruatia - In acele zile pielea fetei poate deveni mai palida, accentuand discrepanta dintre zona de sub ochi si asa mai inchisa la culoare;
  • Deshidratarea si alimentatia deficitara la capitolul vitamine;
  •  Alergiile si demacherea necorespunzatoare - seznatia de mancarime si scarpinarea acelei zone de piele, dar si demachierea agresiva pot determina iritarea si implicit schimbarea culorii tegumentului din jurul ochilor;
  •  Varsta: daca ai o predispozitie catre cearcane, inaintarea in varsta (si diminuarea calitatii pielii) va accentua si mai mult diferenta de nuanta dintre pungile de sub ochi si restul fetei.

Cum prevenim si cum tratam?

Pentru ca paza buna trece primejdia rea, cele mai simple si eficiente metode de a preveni aparitia cearcanelor au o stransa legatura cu un stil de viata sanatos: somnul (minimum 8 ore pe noapte), un consum optim de lichide si o dieta echilibrata bogata in vitamine (fructe, legume, grasimi si dulciuri cat mai putine).

Solutii naturiste

Pentru cele care deja se confrunta cu aceasta problema in mod constant sau ocazional (dupa o seara in club, plina de excese) exista si solutii naturiste, la indemana oricui, menite sa remedieze situatia, tonificand si relaxand pielea, diminuand roseata si pungile inestetice de la ochi:
  • Aplicarea unor felii de castravete sau de cartof crud pe zonele cu probleme (pentru apoximatic 30 de minute, 1-2 dati pe saptamana);
  • Comprese cu ceai negru, ceai verde, ceai de tei, ceai de albastrele si infuzie cu trandafir (de dulceata) sau marar. Odata racit ceaiul, poti utiliza fie doua dischete de vata, fie direct pliculete de ceai folosite;
  • Metoda „lingura de inox" - se ia o lingura de metal si se introduce la congelator pentru 15-20 de minute, apoi cu partea bombata a acesteia se „tamponeaza" usor zona afectata;

Tratamente cosmetice

Atunci cand cearcanele sunt la ele acasa si mai ales odata cu inaintarea in varsta, tratamentele cosmetice sunt indispensabile. Sub forma de ser sau crema, farmaciile si magazinele naturiste prezinta o gama variata de produse destinate combaterii si diminuarii cearcanelor.
Substantele din compozitie si nivelul de concentratie al acestora fac diferenta si, din pacate, pretul ridicat sau notorietatea firmelor producatoare nu garanteaza eficienta produsului, caz in care sfatul unui specialist (dermatolog) este mai mult decat indicat.
Mai mult, desi efectele difera de la persoana la persoana, de mare ajutor in depistarea produselor care intr-adevar ofera rezultate, ar fi sa impartasesti si altor femei din exerienta ta. Deci? Tie ce crema ti-a dat rezultatea uimitoare sau care a fost cea mai mare dezamagire?

Chirurgie estetica/ tratamente medicale

Daca cearcanele tale se accentueaza de la o zi la alta, orice masuri ai luat, nu trebuie sa disperi, pentru ca mai ai cateva optiuni. Fie recurgi la chirurgia estetica, pentru indepartarea pungilor de grasime formate sub ochi si intinderea pielii, fie optezi pentru tratamentele medicale anti-cearcane prin lipofilling (injectarea de grasime proprie in zona de sub ochi) sau cu preparat injectabil de tip hialuronic (un gel transparent). Pentru o asmenea procedura care se face sub anestezie locala (a doua zi iti poti relua activitatea normal) trebuie sa scoti din buzunar minimum 800 Euro, iar efectele dureaa 6 luni!

Maestrul camuflajului: machiajul!

Ai incercat tot si nu ai niciun rezultat vizibil? Cearcanele se incapataneaza sa te chinuie? Atunci singura solutie este sa le maschezi. Cum? Cu un anticearca si un fond de ten adecvat:
  •  Daca cearcanele nu sunt accentuate, atunci este suficient sa aplici fondul de ten obisnuit;
  • Cearcanele puternic vizibile si pungile de sub ochi se acopera cu un strat subtire de anticearcan/corector cu o jumatate de ton mai inchisa decat fondul de ten, peste care se aplica fondul de ten.
  • Atentie! Demachierea si aplicarea unei creme (care sa hidrateze) sunt pasi esentiali de urmat inainte de aplicarea anticearcanului!

Autor: Ioana Popa

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....