CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / De ce nu imi creste parul?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1914 Publicat la data: 2009-03-16 Autor: Saloane.ro

De ce nu imi creste parul?

De ce nu imi creste parul?

Ne dorim par sanatos, frumos si lung, in cel mai scurt timp posibil. Nu e de mirare ca din aceasta cauza am cazut in capcana zecilor si sutelor de reclame la produse cosmetice, suplimente si lotiuni care ne promit toate acestea. Parul tau poate spune multe despre sanatatea ta, dar si despre alimentatia si stilul tau de viata.
Daca ti se pare ca parul tau nu creste suficient de repede, este posibil sa ai de-a face cu una dintre urmatoarele situatii: fie mostenirea ta genetica ii determina o crestere mai lenta, fie alimentatia ta este deficitara si nu-i confera suficienta energie pentru a creste asa cum ar trebui.
Pe de alta parte, stresul, diverse afectiuni sau chiar medicamente ii pot incetini ritmul de crestere.

Ce trebuie sa stii despre parul tau?

"Numarul foliculilor de par de la nivelul scalpului este de aproximativ 100.000, cu o rata de crestere de 1 cm pe luna si o rata fiziologica de cadere de 100-150 de fire pe zi", declara Dr. Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.
Parul are etape de crestere si etape de stagnare, iar viteza de crestere este determinata genetic. Trebuie sa ai in vedere si acest factor cand vine vorba de "asteptarile" pe care le ai de la parul tau. Daca, de exemplu, prietenei tale ii creste parul mult mai repede, nu inseamna neaparat ca tu nu il ingrijesti cum trebuie, ci doar ca aveti bagaje genetice dferite.
"Ciclul de crestere al firului de par are mai multe stadii si este programat genetic. Stadiul anagen are o durata intre 2 si 6 ani pentru firele de par de la nivelul scalpului si se caracterizeaza prin crestere activa. In stadiul catagen, radacina sufera un proces de involutie, urmand o faza stationara de aproximativ 3 luni, numita telogen ", declara Dr. Andra Cristina Muscalu.
 "Un fir de par sufera intre 10 si 20 de astfel de cicluri de-a lungul vietii, astfel ca in mod normal procentul de fire la nivelul scalpului este de 85-90% pentru anagen (crestere activa), 10-15% pentru telogen (stagnare) si sub 1% pentru catagen (involutie a radacinii)", adauga Dr. Muscalu.
Dar dincolo de mostenirea genetica, exista si alti factori care pot incetini cresterea parului. Deficientele nutritionale sunt adesea principalii vinovati pentru o crestere lenta a parului.
Putem spune ca parul si unghiile nu se afla tocmai in topul prioritatilor organismului tau. Daca nu primeste suficiente substante nutritive, organismul directioneaza putinul pe care il are catre tesuturi si organe vitale. Efectul: un par ce creste cu dificultate si ajunge sa fie rar, subtire si casant.
Parul tau este o proteina, prin urmare, o dieta saraca in proteine are ca efect un par subtire si o intarziere in ciclul de crestere, potrivit lui Karen Marie Shelton, fondatoarea hairboutique.com. Surse bune de proteine sunt pestele, ouale, carnea, iaurtul etc.
Dezechilibrul hormonal, precum si anumite medicamente pot incetini cresterea parului. Pentru a afla daca te confrunti cu o problema medicala ce are ca efect incetinirea cresterii, este necesar sa te adresezi unui medic. Nu apela la suplimente, lotiuni sau tincturi pentru stimularea cresterii parului inainte de a discuta cu un medic.
Tincturile pe baza de plante sunt folosite de multa vreme pentru a stimula cresterea parului. Desi nu exista studii care sa le demonstreze eficienta, extractele din plante sunt benefice, unele dintre ele avand efecte detoxifiante sau de stimulare a circulatiei sanguine la nivelul pielii capului.
In ceea ce priveste pierderea ireversibila a parului, descoperiri recente aduc speranta pentru cei care se lupta cu astfel de probleme. Cercetatorii de la Stanford University School of Medicine au descoperit o molecula numita laminin-511, ce actioneaza ca un stimulator de crestere a parului.
"Injectarea laminin-511 in piele, in anumite circumstante, poate stimula cresterea parului", a declarat Prof. Dr. Peter Marinkovich, unul dintre coordonatorii studiului.

Articol de: Georgiana Dorobantu

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....