CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Stai in fiecare zi la birou peste program

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1521 Publicat la data: 2009-02-19 Autor: Saloane.ro

Stai in fiecare zi la birou peste program

Stai in fiecare zi la birou peste program

Stai in fiecare zi la birou peste program.Esti ultima care inchide usa. Iti mai amintesti cand ai iesit ultima data cu prietenii in oras? Sau cand te-ai dus la un film sau la o piesa de teatru? Sau cand te-ai culcat inainte de miezul noptii? Daca nu, atunci e cazul sa realizezi ca viata nu se rezuma doar la munca.
Asta nu inseamna ca te indemnam sa nu mai muncesti cu entuziasm. Dar de cateva ori pe saptamana trebuie sa ai curaj sa pleci la timp de la birou si sa te duci sa faci ceva pentru tine, ceva care iti face placere (un masaj, un film, shopping, o iesire cu prietenii). Orice! Numai sa o faci!
Nu trebuie sa stai cu ochii pe ceas pana la ora de plecare, dar nici sa faci o obisnuinta din statul peste program. Bine, sunt si acele exceptii de la regula - proiecte ample, situatii neprevazute si urgente. Intre viata personala si job trebuie sa existe o granita ferma, altfel situatia iti poate scapa de sub control. Oricat de mult ti-ai dori o cariera, un om nu poate trai doar cu performantele lui profesionale.
Exista falsa conceptie ca daca muncesti peste program esti mai eficient si, mai rau, ca acesta e un criteriu important in evaluarea performantelor si in promovarea individului. Ramanerea peste program este vazuta de managerii tineri ca o modalitate de a presa angajatii sa faca eforturi pentru a da randamentul cerut.
Cel mai frecvent motiv al aparitiei orelor suplimentare sunt situatiile urgente. Foarte multi dintre noi aducem problemele de la serviciu acasa si pe cele de acasa la serviciu, iar acest lucru genereaza un randament scazut. pagina 2/3

Iata cateva statistici despre munca peste program in diverse tari din lume:

  • Americanii pun din ce in ce mai mult accent pe importanta familiei in viata lor. Angajatorii incep sa incurajeze salariatii sa-si ia vacante, sa-si gaseasca hobby-uri, sa faca lucruri care le plac. Si canadienii s-au intors la valorile familiale.
  • Peruanii sunt cei mai oropsiti angajati, peste jumatate dintre ei depasind pragul critic de 48 de ore pe saptamana.
  • Olandezii sunt cei mai fericiti la locul de munca, media pe saptamana fiind de 33 de ore.
  • 50% dintre angajatii din Scandinavia, Olanda, Danemarca si Suedia, au posibilitatea de a-si face singuri programul de lucru, dupa bunul plac, atata timp cat isi fac treaba. * Aproape jumatate dintre angajatii turci lucreaza 7 zile din 7.
  • In tarile est-europene, trei sferturi dintre angajati au program fix impus de compania la care lucreaza. Asadar, lucrurile nu sunt foarte "roze"... Si n-ar fi pacat sa fii si tu o mica parte din niste procente triste? Repeta-ti mereu ca viata ta inseamna mai mult decat birou, planuri, dosare, proiecte, zi de salariu si termene-limita.
  • Invata sa spui "Nu"! Nu mai prelua sarcinile altora pentru ca tu stii sa le faci mai bine sau mai repede. Sau daca ti se dau sarcini de catre sef pe care simti ca nu le poti finaliza in termenul impus, refuza si explica-i sefului ca nu ai timp.
  • Fii mai organizata! Fa-ti o agenda de lucru in care sa-ti notezi sarcinile pe care le ai de facut. Incepe cu cele mai grele si, pe parcursul zilei, imbina-le cu cele usoare. Incerca sa iti aloci un anumit timp pentru rezolvarea unei sarcini si sa te concentrezi la maximum, fara intreruperi pe cat posibil. Apoi recompenseaza-te cu o pauza de 5 minute.
  • Incearca sa-i comunici sefului problemele pe care le ai si faptul ca ai mai multe sarcini decat poti duce. Daca munca ta este de asa natura incat orele peste program nu ies din discutie, atunci solicita o marire de salariu. Sau cauta-ti alt job...
  • Daca ai prea multe sarcini de indeplinit, vorbeste cu seful si spune-i ca nu faci fata sarcinilor singura. Asta daca tii la viata personala si cauti un echilibru intre ele doua. Daca stai din placere la munca, solicita marire de salariu sefului.
  • Legea tine cu tine! Numarul de ore maxim lucrate pe saptamana nu trebuie sa depaseasca 48. Daca depasesc, oficial, poti depune plangere impotriva organizatiei.
Sursa: www.genium.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....