CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Parfumul tau cel de toate zilele

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1417 Publicat la data: 2009-02-05 Autor: Saloane.ro

Parfumul tau cel de toate zilele

Parfumul tau cel de toate zilele

Ultimul gest din ritualul tau de frumusete, dupa ce te-ai imbracat, machiat si aranjat parul este sa-ti pafumezi discret incheietura mainilor si zona de dupa ureche. Nici nu s-ar putea altfel, un parfum incantator, in acord cu personalitatea ta sau cu ceea ce vrei sa exprimi, este obligatoriu pentru orice femeie care se respecta. Te-ai intrebat totusi de unde provine el? Nu, nu-i vorba ca ti l-a facut cadou iubitul tau la ultima voastra aniversare sau ca l-ai cumparat singura fiindca l-ai indragit instantaneu si nu puteai sa pleci fara el din magazin. Ci unde a fost fabricat, de catre cine si, mai ales, din ce?

Natural versus sintetic

Timp de multe secole, creatorii de parfumuri au folosit numai substante naturale. Evident, parfumurile erau foarte scumpe, un lux pe care putini si-l puteau permite. Chiar si azi, un parfum cu ingrediente naturale costa exorbitant. Si nu-i de mirare. Ca sa obtii jumatate de kilogram de ulei eteric de trandafir, ti-ar trebui 1.575 de kilograme de petale, adica 1.228.500 de trandafiri! Incepand din 1874 insa, o data cu fabricarea vanilinei si 1888 cand s-a descoperit moscul sintetic, industria chimica a reusit sa suplineasca acest neajuns. La ora actuala sunt peste 5000 de substante sintetice utilizate in fabricarea parfumurilor. Nu inseamna ca aceasta sinteza e usoara. Presupune temperaturi de reactie de pana la 300 de grade Celsius, presiuni extreme de 300 de atmosfere sau catalizatori speciali pe baza de argint sau alte metale pretioase. Pe ansamblu insa, produsul e mult mai ieftin. De exemplu, fabrica BASF la Ludwigshafen produce anual 40.000 de tone de citral (o substanta din care se obtin arome de citrice, lavanda sau trandafiri). Ca sa se obtina aceeasi cantitate in mod natural ar trebui cultivata cu leurda o suprafata cat a insulei Majorca...

Sintetic e tot una cu nociv?

Sunt voci care sustin ca produsele obtinute din substante sintetice au efecte nocive asupra organismului. Nu imediat, dar in timp. Portia zilnica de benzoate, aldehide sintetice si alte substante produse chimic ar sta la baza unor alegii, dureri de cap, iritatii cutanate sau alte afectiuni. Din pacate nu s-au facut studii temeinice care sa confirme sau sa infirme aceste afirmatii. In detergenti sau sapunuri doza este totusi foarte mica, si cine si-ar putea imagina un detergent fara parfum? Iar acesta, la scara industriala, nu poate fi altfel decat sintetic. Daca stii ca ai o piele mai sensibila si tendinte alergice, cauta sa reduci cat mai mult consumul acestora si inlocuieste-le cu echivalentul lor natural pe care ti-l poti permite. Trebuie sa stii insa ca inclusiv parfumurile de firma pentru care ai dat o mica avere contin, de obicei, substante sintetice.

Cum iti dai seama?

Intai, ramane sfanta metoda cu „citeste bine eticheta”. A fi un consumator informat te face automat un consumator selectiv. Din pacate, nici eticheta nu dezvaluie chiar tot. Sa mergi cu parfumul la laborator e o metoda prea complicata... Dar poti sa-ti dai seama si singura daca parfumul tau e natural sau nu. Parfumurile sintetice au acea tenta oarecum agresiva... Cele naturale sunt mult mai discrete. In plus, sunt mult mai complexe ca buchet al aromelor. Parfumul natural persista in medie intre 6 si 9 ore. In primele 20 de minute se percepe nota initiala. Dupa aceea aroma caracteristica, numita si „inima” parfumului, care persista pana la o ora. Iar apoi „corpul” parfumului care se simte indelung, peste 4 ore. Pentru parfumurile sintetice toata aceasta profunzime si nuantare lipseste. Si nici nu persista atat de mult. Cu toate acestea, e mai sanatos sa eviti folosirea lui repetata.

 Articol: Milena Pop

Sursa: www.unica.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....