CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Cum tratam cicatricele?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 4560 Publicat la data: 2008-12-15 Autor: Saloane.ro

Cum tratam cicatricele?

Cum tratam cicatricele?

Aceste imperfectiuni ne umbresc frumusetea, iar in unele cazuri, ne pot umbri si increderea in sine. Din fericire, exista tratamente care contribuie la estomparea cicatricelor. Afla care sunt acestea.
Cicatricele constituie o parte a procesului natural de vindecare. Sunt formate din tesut fibros, ce inlocuieste colagenul normal, dupa traumatisme care afecteaza integritatea cutanata, pana la nivelul dermului: zgarieturi, interventii chirurgicale, arsuri etc.
Tesutul cicatricial arata diferit fata de tesutul pe care il inlocuieste. O cicatrice are, initial, o culoare roz-rosie, pentru a deveni in cele din urma hipo sau hiperpigmentata, tinde sa se intareasca si nu va dezvolta foliculi pilosi, ceea ce inseamna ca in zona respectiva nu va creste par.Cicatricele cutanate pot necesita pana la doi ani pentru estompare, dar, dupa aceasta perioada, este putin probabil sa dispara. Uneori, se dezvolta cicatrice anormale:

Cicatricele hipertrofice
apar atunci cand este distrusa o portiune mare de piele sau cand leziunea se infecteaza si se prezinta sub forma de tesut fibros, care, insa, nu depaseste marginile leziunii initiale. Au tendinta la contractare si vindecare in timp, neafectand tesuturile sanatoase din jur.

Cicatricele keloide
, spre deosebire de cicatricele hipertrofice, depasesc ca dimensiuni rana initiala, continuand sa creasca si dupa ce leziunea s-a vindecat. Exista o predispozitie genetica la formarea cicatricelor keloide. Susceptibilitatea mai mare o au persoanele cu piele inchisa la culoare. Zonele preferentiale sunt trunchiul si lobii urechilor. Sunt descrise cazuri in care dupa piercing au aparut keloide care au deformat total lobul urechilor.

Cicatricele nu sunt dureroase, pot avea in schimb doua mari inconveniente:
  • limitarea miscarilor in cazul unor cicatrice hipertrofice mari, tesutul cicatricial neavand aceeasi flexibilitate ca cel normal;
  • aspectul inestetic.

Tratament

Cicatricele nu pot fi indepartate in totalitate, dar aspectul lor poate fi ameliorat prin diverse metode. Exista la ora actuala o multitudine de procedee chirurgicale si nechirurgicale care duc la disparitia intr-o masura mai mare sau mai mica a acestora.
 

Camuflarea cosmetica

Camuflarea prin produse de machiaj este utila in special pentru cicatricele de la nivelul fetei.

Produse pe baza de silicon

Gelurile cu silicon pot fi folosite atat pentru tratarea cat si pentru prevenirea aparitiei cicatricelor keloide si hipertrofice, fiind aplicate pe zonele in proces de vindecare, insa nu pe plagile deschise. Foliile cu silicon sunt uneori folosite pentru reducerea cicatricelor, prin aplatizarea si inmuierea acestora. Aceste produse nu au efect asupra cicatricelor atrofice (deprimate), cum ar fi cele post-acneice sau post-varicela. In farmacii se gasesc sub diverse denumiri: Cimeosil, Dermatix.

Produse pe baza de extracte vegetale

Contractubex si Mederma sunt geluri pe baza de extract de ceapa folosite in tratamentul cicatricelor hipertrofice si keloide. Injectii intralezionale cu corticosteroizi Mai multe sedinte de injectare de triamcinolon acetonid la nivelul leziunii duc in cele din urma la aplatizarea unei cicatrici inestetice.

Injectare de colagen sau grasime

Acest procedeu este utilizabil in cazul cicatricelor atrofice. Medicul injecteaza la nivelul cicatricei colagen sau grasime subcutanata, rezultatul fiind umplerea golului si uniformizarea suprafetei pielii.

Procedee invazive

Peelingurile chimice, dermabraziunea si laserul amelioreaza aspectul cicatricelor prin utilizarea aceluiasi principiu: indepartarea straturilor superficiale ale pielii. Avantajul este ca prin aceste tehnici se pot trata si cicatricele atrofice.

Interventia chirurgicala

Se poate incerca indepartarea chirurgicala a cicatricelor. De obicei, rezultatele sunt pozitive in cazul celor hipertrofice, cicatricea nerefacandu-se. In cazul keloidelor insa, recidiva este regula.
Ca si in alte cazuri, este mai bine sa prevenim decat sa tratam. Si chiar daca nu se poate preveni in totalitate formarea de cicatrice, exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a ajuta pielea sa se vindece repede si frumos: 
  • mentinerea unei igiene corespunzatoare a plagii, pentru a scadea riscul de infectie;
  • folosirea de pansamente compresive;
  • masarea zonei cu un produs pe baza de vitamina E sau silicon.

Articol de Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog

Sursa: www.eva.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....