CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Machiaj | Make-up / Secretul tenului perfect

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1979 Publicat la data: 2008-12-09 Autor: Saloane.ro

Secretul tenului perfect

       Secretul tenului perfect

         Machiajele impecabile din paginile revistelor sau din vitrinele magazinelor de cosmetice te-au facut sa crezi cumva ca niciodata nu vei arata ca o diva? Ti-ai spus probabil ca tenul tau nu va arata nicicand asa, oricat de mult te-ai stradui? Ei bine, pe langa trucurile din Photoshop, toate machiajele de vis au un numitor comun: baza de machiaj.

Pregateste-te pentru pictura

        Ca sa intelegi cat de important este acest detaliu, gandeste-te la un pictor care, inainte de a picta tabloul, creeaza minutios fondul. Chiar si cele mai perfecte tenuri nu au o culoare uniforma. Ca sa nu mai vorbim de micile imperfectiuni precum cearcanele, acneea, cuperoza care ies in evidenta. Aici intervine rolul bazei de machiaj care neutralizeaza si uniformizeaza toate aceste pete nedorite de culoare. Inainte de a incepe sa aplici produsele corectoare de machiaj nu uita de etapele premergatoare: demachierea, tonifierea si aplicarea unei creme care sa sustina machiajul.

In cautarea cremei potrivite

        Trebuie sa te orientezi catre o crema hidratanta insa ferestete de cele cu o textura foarte consistenta. Daca crema este prea grasa, fardurile si fondul de ten nu vor face o „priza” buna, asa cum se exprima make-up artistii. In schimb, daca crema este prea light, fardurile vor fi absorbite de ten. Tenul gras are nevoie de o crema fara ulei „oil free”, eventual fara parfum. Daca stii ca ai tenul sensibil si predispus la iritatii, studiaza cu atentie eticheta produsului. Vezi daca este hipoalergic (a fost testat impotriva alergiilor) si daca este este non-comedogen (nu blocheaza porii). Cu cat mai putini conservanti, cu atat mai bine. Dupa ce ti-ai aplicat crema baza de machiaj trebuie sa ramai cu o senzatie de ten proaspat si in niciun caz de ten incarcat. Crema baza de machiaj creeaza la suprafata tenului o pelicula care va impiedica produsele de machiaj sa patrunda in piele.

Cum scapi de pete

        Cand treci la acoperirea imperfectiunilor, incepe cu cearcanele. Pentru cele proeminente, maronii sau vinetii, de natura ereditara, ai nevoie de un anti-cearcan compact cu pigment galben. Galbenul este campionul cearcanelor pentru ca poate neutraliza un spectru foarte larg de culori inestetice. Mai ales in sezonul rece, obrajii tai s-ar putea sa se imbujoreze mai mult decat ti-ai fi dorit. Chiar si in acest caz exista o solutie: corectorii de culoare verde. Din fericire, si in machiaj ca si in pictura, verdele are acelasi efect: anuleaza culoarea complementara, rosu. Astfel poti uita de petele rosii, acoperindu-le cu putin corector verde. Daca ridurile nu-ti dau pace, mai ales cele de expresie, adancite pe frunte, sau in jurul gurii, ilumineaza-le cu putin corector alb. De abia acum, dupa ce ai creeat o baza solida, poti trece la aplicarea fondului de ten.

Decalogul fondului de ten

        Pentru a obtine un ten impecabil uniform si mat cateva trucuri simple iti stau la dispozitie. In primul rand lucreaza cu cantitati cat mai mici pentru a controla cat mai bine aplicarea lui. Nu ezita sa folosesti degetul. Este unul dintre cele mai bune instrumente deoarece se muleaza perfect pe forma fetei. Intinde fondul de ten cu usoare miscari circulare. Nu apasa prea tare daca nu-ti doresti ca fondul de ten sa intre in piele. Poti apela la buretii de latex cand vrei sa-ti faci un machiaj de seara sau cand te pregatesti pentru o sedinta foto. Stratul de fond de ten aplicat astfel este mult mai gros iar efectul este mai putin natural. Fondul de ten se intinde si mai bine daca umezesti buretelul inainte de a-l folosi. Acum cand stii aceste mici trucuri vei deveni, in scurt timp, propriul specialist in machiaj.

Articol de: Iulia Roman

Sursa: www.unica.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....