CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Exercitii aerobice vs anaerobice

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2624 Publicat la data: 2008-12-08 Autor: Saloane.ro

Exercitii aerobice vs anaerobice

Exercitii aerobice vs anaerobice
        Termenii aerobic si anaerobic erau folositi de bacteriologi pentru clasificarea bacteriilor, si se refera la prezenta respectiv absenta oxigenului. Mai tarziu, cand exercitiile fizice au devenit populare in toata lumea, cei doi termeni au fost folositi pentru clasificarea tipurilor de exercitii.
        Majoritatea celulelor din organismul uman prefera sa ia energia necesara folosind oxigenul pentru a alimenta metabolismul. Atunci cand faci un set de exercitii aerobice determini organismul sa foloseasca oxigen pentru a crea energie. Oxigenul este necesar pentru a descompune glucoza, combustibilul necesar la crearea energiei.
        La exercitiile anaerobice organismul va crea energie fara oxigen. Nevoia organismului pentru energie este mai mare si de aceea se vor declansa anumite reactii chimice pentru crearea acesteia.
        Respiratia este foarte importanta atunci cand faci exercitii. Prin inspiratie aerul intra in plamani, iar oxigenul din aer este absorbit de celulele rosii din sange. Acesta, odata intrat in sistemul circulator, ajunge la inima de unde este trimis prin tot corpul, la muschi. Muschii absorb oxigenul pentru a crea energie si elimina molecule de dioxid de carbon (CO2) care sunt transportate, tot cu ajutorul sistemului circulator, la plamani pentru a fi expirate.
        Explicatia de mai sus este simplificata, dar procesul in sine este extrem de complicat. De aceea este important sa stii de ce si cum faci exercitiile. Pulsul in timpul exercitiilor iti pot spune ce fel de exercitii faci, aerobice sau anaerobice. Pulsul maxim pentru barbati este de 220 minus varsta barbatului, iar pentru femei este de 225 minus varsta femeii. Daca pulsul ajunge pana la 70% din pulsul maxim atunci inseamna ca faci exercitii anaerobice. Atunci cand pulsul este mai mare de 70% inseamna ca faci exercitii aerobice.
        Dupa cum sunt facute exercitiile se va determina daca sunt aerobice sau anaerobice. Orice miscare facuta necesita folosirea oxigenului. Nu trebuie sa faci aerobica pentru a slabi sau a-ti mentine greutatea. S-a demonstrat ca exercitiile anaerobice ard mai multe calorii decat cele aerobice la o ratie de pana la 7 la 1. Exercitiile aerobice vor arde 25% muschi si 75% grasime in timp ce exercitiile anaerobice vor arde 100% grasime.
        Exercitiile anaerobe se bazeaza pe rezistenta, asa ca un alt beneficiu este cel de fortificare a rezistentei musculare si osoase. Exercitiile aerobice ajuta la fortificarea sistemului circulator si cardiovascular.

Exercitii aerobice

  •  Sporturile in aer liber
  • Jogging Mersul pe role,
  • bicicleta
  • Dansul sportiv, etc
        Exercitiile aerobice sunt de lunga durata si se bazeaza pe oxigenul din plamani pentru energie. Acestea sunt esentiale pentru pierderea kilogramelor in plus, fitness cardiovascular si pentru modelarea corpului. Activitatile lungi, si mai putin intensive sunt considerate aerobice.

Exercitii anaerobice

  • Ridicarea greutatilor
  • Exercitiile facute la sala cu aparate speciale
  • Abdomenele, etc.
        Exercitiile anaerobice se refera, in general, la exercitii de scurta durata si de intensitate ridicata. Acestea sunt esentiale pentru cresterea masei musculare si a fortei. In mod normal, activitatile intense ce dureaza maxim 60 de secunde, pot fi considerate anaerobice. De asemenea, activitatile de lunga durata, dar care au o intensitate intermitenta (fotbal, box, etc.) sunt considerate tot anaerobe.
        In concluzie, combinand cele doua tipuri de exercitii pe parcursul intregii saptamani vei obtine cele mai bune performante din toate punctele de vedere.
    
Sursa www. lipstick.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....