CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Ingrijirea pielii

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1999 Publicat la data: 2008-10-08 Autor: Saloane.ro

Ingrijirea pielii

Se spune ca “Haina face pe om” si cu siguranta va vor veni in minte cele mai frumoase si “la moda” haine croite poate de cei mai faimosi designeri.

Va puteti imagina o haina perfecta si cea mai la moda haina, croita dintr-o singura bucata, care acopera corpul de la cap pana la picioare, apara de vant, rezista la apa este puternica, totusi elastica, iar pe deasupra se reinnoieste mereu? Nu? O purtati an fiecare zi: e pielea!

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Pielea intinsa a unui om adult acopera o suprafata de circa 2 metri patrati, cam cat un cearceaf obisnuit. Are o greutate de aproape 3 kg, ceea ce anseamna cam a douazecea parte din greutatea intregului corp. Grosimea pielii varieaza antre 0,5 si 5 mm. Este relativ subtire in regiunile corporale putin expuse la uzura sau presiune, si mai groasa pe suprafetele care sunt mai solicitate, de exemplu pe talpi.

 La microscop se poate observa ca pielea este formata din doua straturi. Stratul extern cornos al epidermei este format din 20–30 de randuri de celule moarte. Aceste celule sunt asezate una peste alta, asemeni unor tigle, de aceea pielea se intinde cu usurinta in timpul miscarii. In fiecare zi, mii de celule se desprind de pe piele, dar aceasta nu se uzeaza, fiindca celulele moarte sunt inlocuite in permanenta cu altele noi.

Pielea este prietena noastra, ea ne protejeaza de factorii nocivi ai mediului extern si ne avertizeaza de neregulile functionale interne. Pielea necesita o atentie deosebita pentru a-si pastra functiile la parametri maximi.

Metabolismul si functiile pielii

Materia vie se caracterizeaza printr-un proces continuu de uzura si refacere a protidelor protoplasmei. Acest proces reprezinta metabolismul cu latura lui de anabolism si catabolism (asimilare si dezasimilare). Macromolecula protidica este formata din inlantuirea unui numar mare de aminoacizi si prin polimerizare.

La materia vie, metabolismul se caracterizeaza prin doua procese fundamentale: de sinteza si de degradare. Orice dezechilibru care se produce antre acestea, va duce la tulburari metabolice care se vor manifesta prin diferite alterari cutanate. Desfasurarea normala a metabolismului cutanat asigura pielii o serie de functii care sunt menite sa realizeze apararea organismului fata de noxele care, an contact cu mediul extern, pot atinge integritatea pielii. Aceste functii, in concluzie sunt functii de aparare.

Functiile pielii

1. Protectie mecanica

2. Protectie solara (subtierea stratului cornos si cresterea acumularii de melanina)

3. Protectie impotriva agentilor chimici (suprafata pielii)

4. Reglarea temperaturii

5. Functie de respiratie si absorbtie

6. Avertizor

Care sunt “dusmanii” pielii?

 1. Factori nocivi din mediu (poluarea aerului, raze UV, apa poluata)

2. Nutritia inadecvata (exces de zahar si grasimi)

3. Lichidele insuficiente

4. Stresul

5. Calitatea apei

6. Bolile (ex. activitate redusa a tiroidei)

7. Anabolizantii (steroizii)

8. Alergiile

9. Fumatul

 Care sunt simptomele afectiunilor pielii?

 1. Piele iritata, rosie sau inflamata

2. Piele fada, uscata, cu cruste sau crapata

3. Piele ingrosata

4. Piele care se exfoliaza

5. Abraziuni sau zgarieturi adanci

Deshidratarea pielii

Stiati ca principalul motiv al formarii ridurilor si al deteriorarii tenului este deshidratarea? Ar mai neglija cineva acest aspect al ingrijirii - hidratarea pielii - daca i-ar cunoaste importanta? Intrucat corpul nostru este compus din apa in proportie de 70%, hidratarea reprezinta alimentarea organismului cu apa. Pentru hidratarea externa se recomanda folosirea produselor hidratante pentru fata si corp, iar pentru cea interna, consumarea a doi litri de apa pe zi sau cel putin sase pahare pe timp de iarna.

De ce se deshidrateaza pielea?

 Motivele pentru care se deshidrateaza pielea difera. Unele tin de mostenirea genetica si de probleme de sanatate: disfunctiile endocrinologice, tulburarile circulatorii sau consumul anumitor medicamente. Unele probleme sunt cauzate de stilul de viata: lipsa somnului, stresul, fumatul, alimentatia. De vina pentru o piele uscata este si mediul inconjurator care ne expune la radicali liberi, iar climatul nostru temperat care ne supune la temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate - ambele nocive pentru epiderma. Necesitatile de ingrijire ale pielii: “Ingrijire interna si externa”, intr-un alt articol.

Sursa: www.diperia.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....