CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Spune-mi ce mananci, ca sa-ti zic ce par ai!

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1578 Publicat la data: 2008-08-07 Autor: Saloane.ro

Spune-mi ce mananci, ca sa-ti zic ce par ai!

Sanatatea parului nostru vine, in cea mai mare masura, din interior, iar o alimentatie sanatoasa este principalul lucru de care are nevoie. Aceasta trebuie sa contina vitaminele necesare bunei functionari a organismului. Primul lucru cu care trebuie sa ne inarmam, pentru a intra in posesia unui par de invidiat, este rabdarea, deoarece rezultatele vor aparea abia in doua, trei luni, de la inceperea dietei, nu doar dupa cateva mese.

Vitaminele A, C si E sunt antioxidantii necesari care ajuta in mentinerea sanatatii scalpului

Un rol important in sanatatea firului de par il joaca sebumul sanatos de pe scalp. Vitamina A ajuta la producerea acestuia. Il putem gasi in: uleiul de ficat de peste, lapte, branza, oua, spanac, varza, broccoli, morcovi, piersici, caise, adrei, varza rosie, ceapa sau patrunjel.

Alt antioxidant care mentine pielea capului si parul sanatos este vitamina C. Alimentele care contin aceasta vitamina sunt: citricele, ananasul, kiwi, capsune, rosii, cartofi, legume verzi. Vitamina E, un antioxidant ce ofera o buna circulatie a scalpului, poate fi gasita in uleiul din germeni de grau, uleiul de porumb, soia, nuci, alune, fasole uscata, legumele cu frunze verzi sau fructe precum kiwi. 

Vitaminele din complexul B

Biotina face parte din familia vitaminelor B complex. Incetineste incaruntirea parului si poate fi un adjuvant in tratamentul preventiv impotriva cheliei. Biotina lucreaza sinergic si mult mai eficient cu vitamina A, vitamina B2, vitamina B6. Nivelul biotinei scade in timpul sarcinii. Se gaseste in: cereale, galbenusul de ou, ficat, orez si lapte.

Vitamina B3. De asemenea ofera o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si ajuta la cresterea mai rapida a parului. Se poate gasi in: carnea alba, peste, carnea de vaca, cereale, grau germinat, paine integrala, arahide, ciupercile proaspete, avocado, smochine, migdale, prune. Stimulator al asimilarii acestei vitamine este fosforul. Vitamina B5, supranumita si vitamina frumusetii, imbunatateste calitatea parului, ii reda stralucirea si previne pierderea lui. Vitamina B5 mai este indicata si in stoparea seboreei accentuate. Sursele naturale in care poate fi gasita: cereale integrale, tarate, germeni de grau, legume de culoare verde, melasa neprelucrata, carnea de pui, inima, ficat, otet, drojdie de bere, galbenus de ou.

Vitamiana B6, previne pierderea parului si ajuta la crearea melaninei care-i da culoare. Se gaseste in:cereale integrale, tarate de grau, germeni de grau, drojdie de bere, pepene galben, melasa de strugure negru, varza, orez nedecorticat, ovaz, alune, nuci. Vitamina B12 previne pierderea parului. Exista in urmatoarele alimente: Pui (carnea slaba), organe( ficatul), peste, oua, lapte.

Sursa: www.divahair.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....