CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Vitamine şi minerale pentru părul tău

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1546 Publicat la data: 2008-04-11 Autor: Saloane.ro

Vitamine şi minerale pentru părul tău

Poţi să cumperi cele mai bune şampoane, cele mai scumpe balsamuri, cele mai de top produse de îngrijire a părului, însă adevărata frumuseţe a părului tău vine dinăuntru. Dacă te înfometezi sau nu mănânci ceea ce trebuie, firul de păr se subţiază, îşi pierde strălucirea şi se despică mult mai repede. Dacă mănânci sănătos, adică produse pline de vitamine şi minerale, părul tău va căpăta un aspect de zece ori mai sănătos şi va străluci mult mai mult. Deci ce trebuie să mâncăm pentru ca părul nostru să fie împlinit? Regula principală: tot ceea ce-ţi menţine organismul sănătos şi puternic e bun şi pentru păr. Există unele produse care au un efect foarte benefic asupra ta dacă le consumi regulat. 

Mineralele

- sunt deosebit de importante pentru organism pentru că stimulează anumite activităţi ale corpului nostru. Calciul, magneziul, potasiul stimulează creşterea părului. Calciul se găseşte în fasole, nuci, tofu, peşte, drojdie de bere sau seminţe de susan. Magneziul se găseşte în seminţe, germeni de grâu, seminţe de soia şi legume. Fructele de avocado, bananele, fructele uscate, cartofii, iaurtul şi orezul brun sunt surse nesecate de potasiu.

   Unele minerale pot chiar să prevină căderea părului, care în ultima vreme a devenit o problemă    serioasă atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Acestea sunt cromul, iodul şi fierul. Iodul se găseşte în sarea iodată, usturoi, peşte şi alge. Cromul se găseşte în drojdia de bere, pâinea de grâu integrală, ficatul şi carnea de vită. Fierul se găseşte în peşte, pui, fructe uscate, ficat, legume şi seminţe. Pentru ca părul să-şi menţină echilibrul în urma vopsirii ai nevoie de produse bogate în cupru. Acestea sunt: legumele, ouăle, seminţele, ficatul, fasolea, carnea de pui şi moluştele. 

Corpul nostru are nevoie de VITAMINE la fel de mult cum are nevoie de minerale. Vitaminele B5, B6, B12 şi biotina previn căderea părului. Găseşti vitamina B5 şi B6 în drojdia de bere, gălbenuşurile de ou, carne şi cereale integrale. Vitamina B12 poate fi găsită în ouă, carne de pui, peşte şi lapte. Orezul este o bună sursă de biotină. Poţi preveni albirea prematură a părului cu ajutorul biotinei, în timp ce vitamina B6 produce melanină, substanţa responsabilă cu strălucirea naturală a părului.
Vitaminele A, C şi E sunt antioxidanţi care ajută la menţinerea sănătăţii scalpului. Vitamina A se găseşte în spanac, varză, broccoli, lapte, ouă, brânză, ulei de peşte, piersici şi caise. Vitamina C poate fi găsită în căpşune, citrice, ananas, cartofi, roşii, cantalup şi kiwi. Vitamina E poate fi găsită în soia, nuci, fasole uscată, ulei de porumb, legume şi uleiuri vegetale.

    Vitamina B3 îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în scalp şi ajută la creşterea mai rapidă a părului. Un sfat: masează-ţi scalpul regulat şi vei obţine acelaşi efect. Vitamina B3 poate fi întâlnită în carnea de curcan, de pui, drojdia de porumb, germeni de grâu şi peşte. Inositolul ajută foliculii de păr să se menţină sănătoşi. Acesta poate fi găsit în ficat, drojdie de porumb, citrice şi cereale integrale.

După cum bine observi, produsele care fac bine părului tău nu sunt atât de greu de găsit. Dacă mănânci legume, fructe şi alte produse naturale, părul tău se va menţine nemaipomenit de sănătos. Ca să nu mai vorbesc de faptul că vitaminele şi mineralele sunt bune pentru întregul corp, nu numai pentru păr. Dar nu te aştepta ca numai după vreo două trei mese sănătoase să simţi o influenţă extraordinară. Trebuie să-ţi obişnuieşti corpul cu o cură regulată de vitamine şi minerale pentru a putea simţi efectele. Deasemenea, există şi varianta pastilelor. Însă numai după ce ai consultat un medic în prealabil.

Sursa: www.divahair.ro

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....