CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / Cum sa-ti pastrezi parul

Rating:5Voturi: Vizualizari: 2584 Publicat la data: 2008-04-03 Autor: Saloane.ro

Cum sa-ti pastrezi parul

Dieta bogată în vitamine din grupul B, suplimentele cu zinc, fier şi calciu, evitarea stresului şi îngrijirea naturală ajută la menţinerea sănătăţii podoabei capilare.

Pentru un păr frumos şi sănătos nu este suficient să foloseşti cele mai bune şampoane de pe piaţă. Dacă în codul tău genetic stă scris că te vei confrunta de tânăr cu căderea părului, va fi greu să ieşi câştigător din acest „război“.

Dar nu imposibil! În 80% din cazuri, oamenii chelesc din cauza factorilor genetici. Totuşi, o bună îngrijire a părului, o dietă echilibrată, îmbunătăţită cu vitamine, minerale şi oligoelemente, precum şi evitarea stresului „cronic“ te pot ajuta să întârzii sau chiar să previi acest proces.

Semnal de alarmă: 100 de fire de păr pierdute zilnic

Dacă apar probleme, este important să observi din timp, pentru că există remedii. Poţi să remarci că ţi s-a rărit părul când te piepteni sau când te tunzi. „În mod normal, oamenii pierd în fiecare zi 30-80 de fire de păr. Dacă numărul de fire de păr pierdute zilnic depăşeşte 100, pierderea este excesivă, iar părul se va rări în timp“, explică medicul dermatolog Costin Căruntu, de la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Căderea părului este mai intensă primăvara şi toamna. Reţine, de asemenea, că tunderea regulată a părului te ajută să vezi din timp modificările şi să planifici, la nevoie, o vizită la dermatolog. Medicul va identifica factorul determinant şi va prescrie un tratament. „Acesta are cele mai bune rezultate dacă este instituit la debutul procesului de cădere a părului“, avertizează medicul Costin Căruntu.

Preparatele cu vitamina B, adjuvante eficiente

Printre produsele cele mai utilizate sunt cele cu efect vasodilatator, cum ar fi minoxidilul şi finasteridul. Acestea încetinesc căderea părului şi îl regenerează. Efectele se văd după câteva luni de tratament ori după un an, în funcţie de produsul şi de concentraţia folosită. „Ca tratament adjuvant, de stimulare, pot fi utilizate preparate care conţin vitamine din grupul B (vitaminele B5, B6 şi H), calciu, zinc şi fier. Aminoacizi, preucm cisteina şi metionina, sunt şi ei de folos“, adaugă medicul dermatolog Costin Căruntu.

Transplantul de păr poate fi o soluţie pentru corectarea alopeciei (chelirii), dar este o metodă de care pot beneficia numai anumiţi bărbaţi. „Este un tratament pentru persoanele de sex masculin cu alopecie stabilizată sau cu evoluţie lentă. La femei, transplantul de păr nu este considerat o metodă oportună de tratament“, specifică medicul Costin Că- runtu. Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt mai puţin afectate de problema că- derii părului, deoarece ele sunt protejate de hormonii estrogeni, care stimulează „foliculii piloşi“ (saci care protejează rădăcina firului de păr).

REMEDII

Foloseşte o perie din păr natural şi măşti cu gălbenuş de ou

Există şi metode naturiste prin care vă puteţi proteja părul. Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, vă recomandă să vă faceţi măşti cu gălbenuş de ou şi să vă masaţi cu o perie din păr natural. „De 50 de ori dimineaţa şi de 50 de ori seara“, specifică profesorul. În ceea ce priveşte dieta, este recomandat ca meniul să conţină cereale integrale, mazăre, peşte gras (sardele, hering, macrou, păstrăv) sau lactate.

„Toate acestea sunt bogate în vitamine din grupul B. Mai sunt recomandate şi ficatul, ouăle, morcovii, legumele cu frunze verzi (salată verde, spanac etc.), bogate în vitamina A sau în betacaroten“, spune nutriţionistul Andreea Tocan, de la Centrul de Diabet din Cluj-Napoca.

Alte sfaturi ar fi să te piepteni uşor şi să te usuci natural, fără foehn. De asemenea, nu ţine părul strâns tare în coadă, nu îl răsuci şi nu îl smulge din cap, atunci când eşti nervos. Nu în ultimul rând, roagă stilistul să îţi recomande o tunsoare care să ajute părul să nu se rărească. Dacă eşti femeie, nu folosi vopsea de proastă calitate şi nu utiliza des placa de întins părul.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....