CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Ingrijirea parului / CUM SA INGRIJIM O PERUCA SINTETICA?

Rating:5Voturi: 1 Vizualizari: 18435 Publicat la data: 2007-12-06 Autor: Saloane.ro

CUM SA INGRIJIM O PERUCA SINTETICA?

Perucile sintetice sunt foarte usor de ingrijit .Nu trebuie sa refaci freza perucii dupa spalare asa cum ar trebui sa faci cu un par normal.Trebuie totusi sa va avertizam ca produsele de ingrijire din comert, pentru parul uman , nu sunt potrivite pentru peruca sintetica. Chiar si cel mai delicat sampon pe care il folositi pentru parul normal este prea puternic pentru spalarea fibrelor sintetice din care este alcatuita peruca.

La fel sta situatia si in cazul  produselor ca : spuma , gel, ceara de modelat, spray fixativ , nu incercati sa le folositi pe peruca.

In schimb puteti utiliza sampoane, balsamuri, spray-uri cu o formula speciala pentru peruci. Raquel Welch, Revlon, si Tress Allure detin o larga gama de produse pentru ingrijirea perucilor sintetice. Majoritatea web-site-urilor care vand peruci ofera si accesorii pentru acestea , asa ca este o idee buna sa comandati odata cu peruca si produse pentru ingrijirea acesteia.

Un alt lucru care trebuie tinut minte este faptul ca o peruca sintetica nu poate fi frezata utilizand ondulatorul sau aparatul de intins parul. De fapt orice sursa de caldura va poate distruge peruca , asa ca fiti atenta si la uscatorul de par , la lampi, nu o plasati in apropierea cuptorului etc.

Majoritatea perucilor au deja o freza in momentul in care o cumparati , dar daca doriti sa ii adaugati putina personalitate , puteti folosi spuma special conceputa pentru peruci si o puteti modela cu ajutorul degetelor.

Spalarea perucilor - pas cu pas

O peruca sintetica nu trebuie spalata foarte des, in medie dupa 10-12 utilizari. Totusi trebuie spalata mai des daca folositi produse pentru coafat. Cu fiecare spalare se scurteaza viata perucii, asa ca sfatul nostru este sa nu folositi produsele de coafat in exces si sa spalati peruca doar atunci cand arata ca ar avea nevoie.

1. Incercati sa descalciti firele incalcite cu ajutorul degetelor si apoi periati cu grija peruca.
Singura exceptie o constituie perucile care au par foarte carliontat. Nu incercati sa le periati.

2. Umpleti un lighean cu apa rece( apa fierbinte poate deteriora peruca) amestecati putin sampon special pentru peruca in apa si puneti peruca in apa. Lasati-o la inmuiat in jur de 5 minute.

3.Invartiti peruca prin apa ,dar nu incercati sa o frecati pentru ca puteti distruge fibrele.

4. Limpeziti peruca sub jetul de apa , rece.

5. Scuturati apa in exces , apoi raspanditi parul pe un prosop si lasati-o sa se usuce. Puteti de asemenea sa o puneti pe un suport special pentru peruci.Daca aveti balsam special pentru peruci , puneti putin in palma si apoi plimbati palmele printre fibrele perucii. Nu uitati ca nu puteti usca peruca cu ajutorul uscatorului de par asa ca o puteti pune intr-o camera incalzita sau intr-o camera cu ventilatie buna si lasati-o sa se usuce in mod natural.

6. Periati din nou peruca dupa ce s-a uscat complet si este gata pentru o noua purtare. Nu o periati daca are parul foarte carliontat.

Dupa cum ati putut observa , ingrijirea unei peruci sintetice este foarte simpla. Daca aveti mai multe peruci ( cu diferite freze) puteti sa va schimbati aspectul imediat in diferite ocazii.

CUM  SA  ACOPERIM  IN  TOTALITATE  FIRELE  ALBE

Firele albe de par pot fi foarte “incapatanate “ cateodata si nu vor sa se lase colorate prea usor. In unele cazuri fie primesc o culoare care nu pare naturala fie pur si simplu nu pot fi acoperite cu vopsea. Cum poti obtine , deci o acoperire de 100% de fiecare data cand folosesti o vopsea pentru par?

Cheia sta in alegerea culorii potrivite pentru tipul dumneavoastra de par. Exista mai multe feluri de vopsele printre care enumeram :
1.temporare - sunt indepartate dupa o spalare
2.semi-permanente - sunt indepartate treptat cu fiecare spalare intr-un interval de cc. 4 saptamani
3.permanente - nu pot fi indepartate
 
Principala diferenta dintre aceste vopsele este reprezentata de puterea oxidantului. Culoarea permanenta se amesteca cu oxidant. Acesta este responsabil pentru deschiderea cuticulelor firelor de par si fixarea puternica a culorii astfel incat sa nu poata fi spalata usor. Cu cat nivelul peroxidului e mai ridicat, cu atat nuanta va fi mai accentuata si mai deschisa.

Vopseaua semi-permanenta nu schimba radical culoarea parului. Aceasta deschide foarte putin cuticulele cornoase ale parului si se inlatura in general dupa aproximativ 20 de spalari. Folosind acest gen de colorare, nu riscati distrugerea structurii parului.

La firele albe de par acest strat cornos este foarte compact si de aceea este foarte dificil pentru vopsea sa ajunga in firul de par si sa se fixeze. Ca urmare a acestui fapt ,firele albe nu vor fi colorate deloc sau culoarea va disparea dupa cateva spalari. Pentru a fi sigura ca, culoarea  a intrat bine in firul de par , trebuie sa folositi o vopsea permanenta care are cel putin un volum de 20% peroxid .

Diferenta dintre nuantele obtinute in urma vopsirii , depinde de cantitatea de pigment care a fost introdusa in firul de par. Blondul are cel mai scazut nivel de pigment , este urmat de roscat si apoi de saten si brunet. Din firul alb de par lipseste pigmentul, pentru a introduce o culoare in firul de par trebuie sa tineti cont de culoarea care doriti sa o obtineti. Daca doriti un blond , procesul este foarte simplu, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi o culoare cu o tenta spre galben. Daca doriti un par saten este bine sa alegeti o vopsea cu o baza rosiatica pentru a obtine un aspect natural, daca folositi o vopsea cu baza verzuie veti obtine o culoare spre verde .

Cand vopsiti un par cu fire albe este de preferat sa lasati vopseaua sa actioneze in intervalul maxim specificat in instructiuni. Acest lucru ii va da suficient timp culorii sa intre in firul alb de par . Singura situatie in care puteti diminua acest interval de timp este in cazul in care firele albe de par acopera mai putin de 30% din totalul de fire. In aceasta situatie firele albe vor absorbi suficienta culoare pentru un look natural si puteti evita ca restul parului sa primeasca o culoare prea inchisa.

Daca aveti probleme cu acoperirea firelor albe de par , urmati aceste sfaturi si veti avea rezultate satisfacatoare intr-un timp foarte scurt.


Sursa: www.magazinetimisoara.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....