CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Stresul Succesului

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1714 Publicat la data: 2007-12-05 Autor: Saloane.ro

Stresul Succesului

De ceva ani, toata lumea vrea sa fie „cineva”. Toata lumea isi viseaza copiii in „pozitii cheie”, pe posturi „de raspundere”, „realizati”. Succesul material a devenit de multa vreme o conditie sine-qua-non a statutului social, dar acum si „succesul profesional” se contureaza ca o alternativa.

Peste tot la televizor, la radio, in presa, la conferinte, suntem asaltati de exemple de „oameni de succes”. Ii privim cu admiratie si cu reticenta; unii dintre noi se gandesc „al cui nepot esti tu?”, altii isi promit „intr-o zi voi fi si eu acolo”, altii se gandesc resemnati ca viata nu le-a oferit o asemenea ocazie.

Si totusi: cine defineste succesul? Cine, cu ce drept imi dicteaza ce trebuie sa vreau de la viata ca sa fiu un om respectat? De unde aceasta fuga continua dupa mai mult: un post mai bun, mai bine platit, mai bine vazut etc. Cartile motivationale sunt pline de articole care ne indeamna sa ne autodepasim. Ni se prezinta retete imediate de succes previzibil: 7 pasi spre eficienta, cum sa comunici mai bine, care sunt deprinderile unui om de succes, cum se imbraca un om de succes etc.

In aceasta valtoare in care suntem atrasi, cat din noi se pierde si cat din noi ramane cu adevarat al nostru? Ne trezim dimineata la ora x, pentru ca un om de succes nu intarzie niciodata. Mancam portia de cereale pentru ca un om de succes are o dieta sanatoasa. Conducem masina de serviciu, pentru ca un om de succes are o masina de serviciu, prin traficul infernal pe care l-am fi parcurs de doua ori mai repede pe jos. Asta daca nu ne-ar fi strans pantofii lacuiti, dar de firma, exact ca ai unui om de succes.

Ajungem la birou, socializam, pentru ca un om de succes este foarte popular si apoi ne apucam sa citim mailurile; un om de succes primeste foarte multe mailuri. Intre timp raspundem si la cele 2 – 3 telefoane mobile, exact ca un om de succes. Suntem foarte ocupati, un om de succes nu are vreme de cascat gura si poate chiar sarim peste pauza de pranz, dar nu e problema, vom iesi la cina cu anturajul de oameni de succes cu care vrem sa tinem aproape.

Ajungem acasa seara tarziu epuizati, dar evident ca un om de succes este obosit seara, avand un program foarte concentrat. Si asa am uitat „ce vroiam sa ne facem cand vom fi mari”. Ne-am inlocuit visul nostru din copilarie cu viziunea sociala a succesului, pentru ca avem nevoie sa ne simtim realizati. Am uitat de respectul acordat integritatii si l-am inlocuit cu admiratia fata de un om „orientat spre rezultate” – adica dispus sa sacrifice destul de mult pentru realizarea unui scop propriu.

Am uitat de prietenii nostri care sunt fericiti cu posturi mediocre de secretara sau agent de vanzari si care nu aspira la functii inalte, ci pretuiesc timpul petrecut in familie. Ne simtim stanjeniti de parintii nostri care nu au fost sefi sau nu au castigat suficient de mult cat sa-si permita un concediu la Marea Egee (presupunand ca ar fi reusit sa iasa din tara). Ne cenzuram dezgustul pentru sefii nostri care de frica unor repercursiuni personale se tem sa ne ia apararea si ne spunem ca „astea sunt regulile jocului”. Ne indemnam copiii sa fie mereu cei mai buni, mereu nr. 1, mereu nemultumiti daca sunt mai jos de locul 1, fara sa ne dam seama ca ceea ce le inducem este imposibilitatea de a se bucura de realizarile mai mici. Si de la asta pana la depresie nu mai este mult.

Ne miram apoi ca suntem irascibili si ca unii dintre noi se epuizeaza psihic. Ar trebui sa ne redefinim notiunea succesului. Ar trebui sa apreciem si persoanele fara „ambitii mari”, care gasesc satisfactie intr-o rutina de 8 ore pe zi si un program liber dupa aceea.

Ar trebui sa ne dam libertatea sa alegem ce dorim sa facem cu viata noastra, sa recunoastem atunci cand suntem depasiti si sa nu mai cautam cu infrigurare recunoasterea publica a succesului personal. Ar trebui sa reinvatam sa ne bucuram de o raza de soare dimineata, pe care nu am mai vazut-o de cand ne grabim in fiecare zi sa ajungem la birou cu o secunda inaintea celorlalti.

Ar trebui sa re-invatam sa traim cu adevarat. Atunci vom avea cu adevarat succes.

Sursa: www.pentrufemei.ro

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....