CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / Frumusetea un avantaj la salariu?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1458 Publicat la data: 2007-09-24 Autor: Saloane.ro

Frumusetea un avantaj la salariu?

Persoanele atrăgătoare câştigă mult mai bine decât semenii lor nu la fel de arătoşi. Acest fenomen este numit de cercetători „efectul aureolă“.

Frumuseţea face casă bună cu bogăţia. Cel puţin la această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din California, care şi-au prezentat concluziile în Journal of Economic Psychology. Potrivit studiului realizat de specialiştii americani, persoanele atrăgătoare câştigă cu 12 la sută mai mult decât colegii lor cu un aspect estetic nu prea dezvoltat, iar „de vină“ pentru această situaţie ar fi faptul că arătoşii sunt consideraţi a fi cei mai buni colaboratori şi cei mai utili la locul de muncă. Bazându-se pe regulile generale ale atracţiei fizice, cercetătorii americani au împărţit subiecţii în trei grupuri: frumoşi, mai puţin frumoşi şi urâţi şi au analizat comportamentul şi veniturile anuale ale acestora.

„Persoanele foarte atrăgătoare au câştigat mult mai bine decât cele mai puţin atrăgătoare, şi asta pentru că o persoană frumoasă generează mult mai uşor un sentiment de cooperare între colegi, stimulând activitatea de echipă. În faţa unei persoane atrăgătoare, ceilalţi membri ai echipei au tendinţa să fie mai cooperanţi şi, la urma urmei, în asta constă succesul unei echipe“, au explicat cercetătorii.

Răzbunarea urâţilor

Cercetătorii au pus capăt şi unei ipoteze mai vechi, potrivit căreia persoanele cu mai mult sex-appeal ar fi mai egoiste. Lucrurile stau cu totul altfel, dacă este să ne luăm după specialişti.

„În medie, persoanele frumoase sunt mai puţin egoiste decât cele mai puţin atrăgătoare, iar asta le aduce şi mai multă simpatie din partea colegilor.

39% dintre bărbaţii şi femeile atrăgătoare sunt consideraţi mai disponibili la serviciu, faţă de 16% dintre persoanele drăguţe şi şase la sută dintre urâţi“, asigură cercetătorii.

Veşti bune şi pentru cei care, din punct de vedere al aspectului, nu au avut parte de cine ştie ce noroc. Când o persoană foarte atrăgătoare nu îşi dă interesul la serviciu şi cam „toacă frunze la câini“, atunci această frumuseţe care era atât de avantajoasă devine un fel de bumerang şi atrage critici. Iar în acest caz, urâţii sunt cei care „cad în picioare“. Potrivit lui Catherine Kaputa, psiholog şi autoarea volumului „U R a Brand!: How Smart People Brand Themselves for Business Success“ (Cum persoanele frumoase se transformă în marcă de succes profesional), aspectul exterior este în strânsă legătură cu cariera profesională.


Ce uimeşte însă, crede specialista, „este faptul că locul de muncă a devenit un adevărat concurs de frumuseţe. Persoanele frumoase au ceea ce oamenii de ştiinţă numesc «efectul aureolă»: doar datorită frumuseţii nu le recunoaştem alte calităţi pozitive, care nu au nimic de-a face cu aspectul fizic“.


Autor: Delia Patru

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....