CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Fibromul uterin, periculos sau nu?

Acest articol participa la concursul de creatie Vezi clasamentul live | Vezi regulamentul concursului | Inscrie-te in concurs ! Rating:5Voturi: Vizualizari: 4550 Publicat la data: 2011-10-01 Autor: Vilcu Elena

Fibromul uterin, periculos sau nu?

Intre 20 si 40% din femei sunt diagnosticate anual cu fibrom uterin.

Afla cum se poate depista si cum se trateaza.

Majoritatea femeilor nu au nici un simptom, dar ar putea avea o menstruatie cu hemoragii abundente, nevoia de a urina frecvent cauzata de fibroame care apasa vezica urinara. Dupa menopauza, tumoarea benigna regreseaza fara a fi tratata. Totusi, uneori pot aparea complicatii cum ar fi: anemie din cauza sangerarilor prelungite pe care le genereaza infertilitatea, blocaj la nivelul tractului urinar sau intestinal. Semnele care sa te trimita la doctor.

Fibroamle uterine nu produc nici o neplacere, decat daca isi maresc dimensiunile. De aceea ele sunt descoperite de cele mai multe ori din intamplare. Atunci cand isi fac simtita prezenta, simptomele sunt: -sangerari vaginale anormale ( menstruatii prelungite, sangerari intre menstre) -dureri sau jena la nivelul bazinului, ca si cum ar apasa o greutate -nevoia de a urina des sau incontinenta urinara -dureri puternice in timpul actului sexual -cresterea in volum a abdomenului, in cazul fibroamelor care ating dimensiuni mari. Tratamentul medicamentos. Mai jos am sa redactez care sunt etapele tratamentului in cazul fibroamelor.

In prima faza, se poate apela la tratarea simptomelor: in special hemoragii, anemii aparute din cauza sangerarii abundente. Toate acestea se pot corecta prin administrarea unor preparate cu fier. Se pot prescrie de asemenea, contraceptive orale pentru controlul sangerariilor sau un sterilet cu levonorgestrel.

Medicul specialist poate recomanda si tratamente cu medicamente pentru a declansa un nou ciclu menstrual. In functie de de severitatea simptomelor si de localizarea fibroamelor. In unele cazuri in carea apar complicati se poate ajunge si la interventie chirurgicala. De cele mai multe ori, indepartarea lor este necesara pentru tratarea infertilitatii. Tratarea fibroamelor pe baza de plante. De tratament trebuie sa se ocupe profesionisti.

Exista si remedii simple care pot usura simptomele. Calinul sau caprifoiu in decocturi sau tintcturi amelioreaza durerea. Traisa-ciobanului preparata la o cana poate opri hemoragia. Ceaiurile din frunza de violeta,traisa-ciobanului si talpa-gastei sunt remediile care pot ameliora simptomele tumoarei fibroase.

Moduri de a opera fibromul. Miomectomia este o indepartarea a fibromului prin chirurgie clasica sau (laparoscopie) care este recomandata femeilor care vor sa aiba o sarcina dupa operatie. Daca nu se mai doreste asta, iar fibromul afecteaza calitate vietii pacientei, se poate apela la histerectomie. Embolizarea este o procedura mai putin invanziva.Presupune injectarea unui material special in vasele de sange care alimenteaza fibroamele cu scopul de a le ocluziona. Unul trintre tratamentele de ultima ora este chirurgia cu ultrasunete focalizate.

Fibroamele pot fi distruse cu ajutorul ultrasunetelor focalizate, fara incizie. Dar din pacate acest tip de terapie nu este inca folosit la noi in tara.

Articol de: Vilcu Elena


Cei care au citit acest articol au mai citit si....