Lifestyle / Beneficiile ciupercilor
Iti propun, in saptamana care tocmai a inceput, o cura cu ciuperci!
- Le poti folosi in salata, poti face salata doar din ele, in care sa adaugi un strop de maioneza normala sau de post, si un pic de usturoi, le poti consuma crude, sau inabusite.
- Stii care sunt beneficiile consumului acestor legume? Previn anemia si ajuta la intarirea sistemului imunitar, ajuta in cazul oboselii cronice si in astenia de primavara, si impiedica aparitia cancerului mamar!
- Aportul de minerale si de vitamine suna cam asa: proteine, fosfor, seleniu, fier, potasiu, acid folic, zinc, vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D.
- Substituie cel mai bine consumul carnii, asa ca nu te vei simti infometata daca tii post. Procesul de digestie nu este asa de ingreunat ca al carnii, deci organismul nu va pune la bataie multa energie pentru a le prelucra!
- Consumate zilnic, insotite si cu consumul de ceai verde, ciupercile reduc cu pana la 90% riscul aparitiei de cancer la sani!
- Ciupercile te ajuta sa slabesti! Au putine calorii, putine lipide, motiv pentru care sunt si adjuvante in tratarea diabetului!
- Daca consumi 3 ciuperci, ii asiguri organismului doza zilnica recomandata de vitamina B12!
- Treci printr-o perioada mai dificila si esti deprimata? Consuma ciuperci, si iesi cat mai des la plimbari! Te vei vindeca rapid!
- Ciupercile pot fi folosite ca afrodisiac, intrucat stimuleaza potenta sexuala!
Cumpara ciuperci doar din locatiile autorizate, intrucat altfel poti risca sa te alegi cu grave intoxicatii!
Articol de: Andreea Minei