Dulciuri / Prajitura cu visine
Ingrediente
Blat: 3 oua, 100 ml ulei, 200 g faina, 100 g zahar tos, 1 lingura coaja de lamaie, 1 plic praf de copt.
Crema: 1 plic budinca de vanilie Dr.Oetker; 250 ml frisca vegetala; 200 g zahar; 100 ml lapte; 2 linguri nuca de cocos; 200 g visine; 1 plic gelatina Jelee; 1 plic jelee transparent dr.Oetker; 100 g zahar tos; 100 g visine pasate; 100 ml apa plata.
Ornare ciocolata alba, topping de ciocolata.
Preparare
Blat:
- se bat cu mixerul albusurile, cam 2-3 minute, apoi adaugam 150 g zahar si se bat pana cand albusurile devin o bezea tare;
- galbenusurile se amesteca cu restul de 50 g de zahar si se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc;
- turnam usor uleiul si amestecam pana la incorporarea lui in galbenusuri;
- in albusurile batute adaugam galbenusurile, faina, coaja de lamaie si praful de copt;
- amestecam lejer, ca sa nu se lase albusurile; intr-o forma rotunda, cu peretii detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna amestecul de blat si se coace in cuptorul incalzit inainte,cam 15 min;
- dupa coacere se raceste si se lasa in forma.
Crema:
- praful de budinca se amesteca bine cu 2-3 linguri de zahar si 2-3 linguri de lapte;
- intr-un ibric se pune la fiert restul de lapte, iar cand a inceput sa fiarba adaugam praful de budinca, amestecand incontinuu cu telul sa nu se formeze cocoloase;
- cand s-a intarit putin, luam crema de pe foc si o lasam la racit;
- cat timp se raceste crema de vanilie, batem frisca bine cu restul de zahar; intr-un bol mai mare, se amesteca lejer frisca, crema de vanilie, nuca de cocos si gelatina dizolvata in putin lapte cald;
- crema se rastoarna peste blatul pastrat in forma si se niveleaza; deasupra cremei se pun visinele, carora le-am scos samburii.
Jelee:
- praful de jelee amestecat cu zaharul, se dizolva in apa plata calda;
- se adauga visinele pasate bine si se strecoara prin sita;
- jeleul format se toarna peste crema de vanilie si visine, din centrul prajiturii spre margini;
- se tine prajitura la frigider cel putin o ora, pana se intareste crema;
- dupa intarirea cremei, se scoate usor peretele detasabil si se taie felii sau se decupeaza cu diferite forme, mai mici;
- se orneaza cu topping de ciocolata si ciocolata alba.
Articol de: DOBRICA CARMEN-ANA