Lifestyle / Cum sa-ti diversifici alimentatia in post

1. Fereste-te sa transformi cartofii prajiti sau produsele de patiserie in eterne mese, adoptate zilnic! Contin grasimi foarte nocive pentru organism.
2. Mananca fructe sau legume ori proaspete, ori fierte.
3. Idei pentru mancarea gatita: taitei cu varza, orez, ciorbe si supe de legume, cartofi fierti sau copti, conopida, broccoli, ghiveci de legume cu morcov si telina.
4. Evita sucurile care au in compozitia lor zaharul, pentru ca iti creeaza senzatia de foame.
5. Procura-ti proteinele din vegetale: fasole, ciuperci, alune, mazare si soia. In locul branzeturilor, consuma iaurt si lapte din soia!
6. Daca tii post, atunci abtine-te si de la alcool! Acesta stimuleaza apetitul, si impiedica grasimile sa se dizolve.
7. Consuma cel putin doi litri de apa, zilnic. Daca gustul apei te plictiseste, si vrei sa alternezi, stoarce un pic de lamaie sau portocala in sticluta ta de apa, sau prepara-ti diverse sortimente de ceai: verde, de fructe, de iasomie sau amestecuri din plante.
8. In loc de dulciuri, consuma miere! Ajuta atat la satisfacerea nevoii de dulce, cat si la digestie; sau cumpara-ti fructe uscate, de genul curmalelor si al smochinelor.
9. Inlocuiesti cu succes gustarile dintre mese cu alune, fistic, nuci sau migdale.
Articol de: Andreea Minei