CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Dulciuri / Reteta de mucenici deliciosi

Acest articol participa la concursul de creatie Vezi clasamentul live | Vezi regulamentul concursului | Inscrie-te in concurs ! Rating:5Voturi: 4 Vizualizari: 4695 Publicat la data: 2011-03-04 Autor: Dragomir Cristina

Reteta de mucenici deliciosi

De cum a venit martisorul, mintea mea a si plecat cu gandul la mucenicii de pe 9 martie. Stiu ca e inca devreme, dar trebuie pregatiti pe indelete si asteptati cu drag.


O familie mare, in care toti sunt fani mucenici, inseamna si cheltuiala multa. Si, pentru ca e criza, e primul an in care am facut "opturi" in casa.
Am luat un bol mai mare si am bagat niste faina de la mamaie in el, si apoi am contopit-o cu apa calduta si sare pana ce am scos la iveala o coca potrivit de tare.
Daca vreti cantitati, atunci la 250 gr de faina cotizati cu un varf de cutit de sare (ca sa nu se lase cu tensiune) si 120-120 ml de apa (asta depinde de calitatea fainii). Intindem o foaie de 4 -5 mm grosime si ne sechestram in bucatarie pana terminam de executat mucenicii cu aparatul vechi din dotare.
Opturile rezultate se aseaza pe tavi si se usuca fie natural sus pe dulap, sau pe soba sau la cuptor. Am terminat cu prima parte.

Acum, ca relaxare, bagam o sesiune de shopping. Una punga zahar, un plic de scortisoara, doua lamai, esente cat cuprinde si nuca dupa buget (ca e cam scumpa). Tragem linie si adunam ...mergem spre 35 de lei.

Pe 8 martie e timpul sa preparam "ciorba" de mucenici sau mucenici in zeama.

Luati o oala, a carei marime difera in functie de cat de mare e familia si puneti apa la fiert cu zahar, sare, zahar vanilinat. Cand incepe sa fiarba, aruncati in oala munca depusa mai devreme adica mucenicii propriu-zisi. La 2 litri de apa cam 300 de grame de produs "cocos", 250 de grame de zahar, o lingurita de sare, doua pliculete de zahar vanilinat, coaja de la jumatate de lamaie sau mai mult, dupa gust, o esenta de rom si 200 gr de nuca macinata. Se fierb circa 20 de minute apoi se iau de pe foc si se parfumeaza cu esenta de rom si coaja de lamaie rasa. Unele persoane adauga scortisoara si nuca chiar din timpul fiertului sau acum la sfarsit. Eu obisnuiesc sa le adaug la servire direct in castronele pentru ca nu ne place"ciorbita" maronie.

Va doresc spor la treaba si pofta buna!

 

 

 

Articol de: Dragomir Cristina


Cei care au citit acest articol au mai citit si....