CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Editorial / Lacrimi...

Acest articol participa la concursul de creatie Vezi clasamentul live | Vezi regulamentul concursului | Inscrie-te in concurs ! Rating:5Voturi: 475 Vizualizari: 8059 Publicat la data: 2011-03-04 Autor: Petre Mihaela

Lacrimi...

Dintre toate fiintele de pe pamant, numai omul este capabil sa planga, cum s-ar zice, ”de-adevaratelea”. Plangem de durere, de tristete, de bucurie. Moare cineva, plangem. Se naste un bebelus, iarasi plangem!

Pentru unii, aceste lacrimi sunt echivalente cu inclinarea in fata minunii nasterii, pentru ca fiecare viata este pe de alta parte vestirea unei morti, facand cate un pas spre nefiinta cu fiecare zi pe care o traim.

Lacrimile isi fac aparitia din motive multe si diferite, adesea chiar banale. Pot fi cauzate de contemplarea unui apus de soare, de o voce superba de tenor, sau chiar de lucruri marunte, cum ar fi negasirea unor obiecte ratacite pe undeva. Se pare ca plansul este ceva simplu, spontan, precum bataia pulsului sau respiratia.

Cu toate acestea, lacrimile raman o mare enigma. Ce sunt ele, cum si de ce apar? Ce reprezinta lacrimile, care de-a lungul existentei au unit oamenii in tristete si in bucurie?


Lacrimile au fost stans legate dintotdeauna, indisolubil de inima oamenilor. Din punct de vedere al felului cum a fost privit de societate plansul, situatia a fost variata de la o epoca la alta.
In vechea Asirie de exemplu, plansul era obligatoriu in timpul ritualurilor de fertilitate. In mod general, in mitologie, plansul era considerat foarte firesc atat la barbati cat si la femei. Atitudinea fata de plans s-a schimbat radical in Evul Mediu. Din nou, in epoca romantismului, lacrimile au revenit “la moda”. Dar, nu dupa mult timp, plansul a inceput din nou sa fie considerat ceva rusinos.

In timpurile noastre, nu stiu ce sa zic! Unii spun ca lacrimile sunt bune, unii ca nu.. Se stie ca lacrimile contin o anumita cantitate de sare si exista deosebiri intre lacrimile reflexe (cand taiem ceapa) si lacrimile emotionale (cauzate de tristete sau bucurie).

Femeile plang mai mult decat barbatii. Din ce cauza oare? Poate din pricina particularitatilor biologice ale sexelor? Lacrimile indeparteaza din corp substantele toxice produse ca si rezultat al stresului si se crede ca plansul ajuta la diminuarea incordarii emotionale, de aici rezultand efectul lor benefic.
Daca plansul asigura o stare fiziologica favorabila de sanatate si fericire, atunci ce ne facem cu barbatii? Nu prea suna imbucurator pentru “durii” de langa noi! Dincolo de toate acestea, cred ca lacrimile, fie ele de bucurie sau de durere, fie la noi femeile, fie la barbati, sunt un lucru bun. Ele sunt semnul omeniei, al delicatetii si supletii modului nostru de a privi mediul inconjurator si de a percepe lumea.

“Gurile rele” sunt de parere ca plansul ne lipseste de rezonabilitate si ne face sa fim vulnerabili. Nu-i asa, cititori dragi! Lacrimile ne fac mai umani si mai sensibili si in nici un caz un barbat care plange nu este respingator! Voi ce parere aveti? Astept comentarii!


Articol de: Petre Mihaela


Cei care au citit acest articol au mai citit si....