CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Dulciuri / Prepararea mucenicilor in functie de zona

Rating:5Voturi: 1 Vizualizari: 4431 Publicat la data: 2011-02-24 Autor: Saloane.ro

Prepararea mucenicilor in functie de zona

Pe 9 martie se vor sarbatori, ca-n fiecare an, cei 40 de Mucenici (Sfinti mucenici ce au fost jertfiti pentru credinta lor). Gospodinele vor pregati mucenici pe care-i vor  servi in familie si prin vecini.

In functie de ziecare zona a tarii, mucenicii sunt preparati diferit.

In Moldova, se prepara un aluat dospit din care se formeaza figurine in forma de 8, ca o spirala, se ung cu ou pe deasupra, se pun intr-o tava unsa cu unt si se baga la cuptor. Dupa ce s-au rumenit se dau cu miere si se tavalesc prin zahar si nuca.

In Muntenia si Dobrogea, se face un aluat nedopsit (adica nu se lasa la crescut), tot in forme de 8 sau cerculete, dar micute. Se tavalesc prin faina si se pun in apa la fiert. Cand apa a dat in clocot si mucenicii s-au fiert, se adauga zahar, nuca pisata si dupa preferinte, scortisoara, nuca de cocos si putin rom.

Se spune ca trebuie sa se faca minim 40-44 de macinici, in cinstea celor 40 de Sfinti Mucenici.

Aluatul se prepara din aproximativ 1 kg de faina, 1 lingura de sare, 1/2 - 1 cub de drojdie, apa ca sa se omogenizeze aluatul si preferential se pun 2-3 oua, 1/2 l de lapte si 1/2 unt, ca la cozonac.

Se lasa aluatul la crescut daca vreti sa faceti mucenici tip moldovenesc, daca nu, se pun la fiert.

Pofta buna!

 

 

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....