CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Dulciuri / Prajitura cu ciocolata

Acest articol participa la concursul de creatie Vezi clasamentul live | Vezi regulamentul concursului | Inscrie-te in concurs ! Rating:5Voturi: 7 Vizualizari: 15890 Publicat la data: 2011-02-19 Autor: Dianu Andreea

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente blat:

5 oua
2 albusuri
120 ml lapte
50 ml ulei
150 g zahar
150 g faina
30 g cacao neagra
10 g praf de copt
vanilie

Ingrediente crema:

250 g unt
150 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
150 g crema de alone (finetti / nutella)
100 ml frisca

Ingrediente glazura:

120 g ciocolata neagra
50 g unt
50 ml frisca lichida / lapte

Ingrediente decor:

zmeura/capsuni
ciocolata alba
bombonele ciocolata


Mod de preparare

Blat: se incinge cuptorul la 180 grade C. Ouale se separa. Intr-un vas se bat spuma tare, cu un praf de sare, cele 7 albusuri. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine. Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine. Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija, de la margine spre interior. Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma.
O tava dreptunghiulara (30 x 22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu. Se lasa la racit, in cuptor, cu usa intre-deschisa. Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema: ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie. Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine. Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida, fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:
pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat (cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema, apoi foaia din mijloc, restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime, in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:
ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini. Se decoreaza cu zmeura / capsuni, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.

 

 

Articol de: Dianu Andreea


Cei care au citit acest articol au mai citit si....