Lifestyle / Cum, cand, ce si cat mancam? Partea 4
Pentru a da un raspuns corect la intrebarile acestea, trebuie sa cunoastem indeaproape legatura armonioasa care trebuie sa fie intre alimente, modul lor de preparare si sanatatea noastra.
CAT?? Organismul nostru are nevoie in fiecare zi de o anumita cantitate de energie, care este furnizata in mod natural de hrana pe care o ingeram. Aceasta cantitate este o ratie alimentara, care este foarte diferita in functie de varsta in primul rand, de sex (masculin sau feminin), de munca pe care o facem si de starea de sanatate.
De exemplu, copiii si adolescentii, aflandu-se in plin proces de crestere, au nevoie de hrana tot atat de substantiala ca si adultii, atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ.
Cu inaintarea in varsta, adultilor le scad nevoile calorice, ajungand ca in jurul varstei de 65 de ani sa fie suficiente si alimente cu valoare energetica mai scazuta.
Avem in jurul nostru destule exemple de persoane, desigur, care nu tin cont de nimic, nu au vointa si spun ca tot o sa moara la un moment dat si manaca tot ce la cade in mana, nu conteza ce si mai ales cat...
Trebuie sa tinem cont! Mancand peste masura si orice si oricat si oricum si oriunde, groapa ne-o sapam singuri, cu dintii!!
Articol de: Petre Mihaela