Lifestyle / Cum,cand,ce si cat mancam? Partea 2
Pentru a da un raspuns corect la intrebarile acestea, trebuie sa cunoastem indeaproape legatura armonioasa care trebuie sa fie intre alimente, modul lor de preparare si sanatatea noastra.
CAND?? Pentru o stare optima de sanatate, un orar fix al meselor si repartizarea cantitatilor de hrana, au o foarte mare importanta.
Nu pot fi de acord cu persoanele care zic ca sunt prea ocupate pentru a-si lua micul dejun sau gustarile dintre mese. Normal, se poate intampla oricui ca dintr-un motiv anume sa nu-si poata lua masa la timp. Dar, aceste exceptii nu trebuie sa se transforme intr-o regula, pentru ca mai tarziu vom avea de suferit…Nu mai vorbesc de obiceiul foarte prost al unora dintre noi de a nu manca nimic dimineata sau de a manca foarte putin si ce-i mai grav si in fuga.
Nu faceti asemenea greseli, pentru ca o sa fiti in permananenta subalimentati exact in orele de maxima activitate a organismului! Iar cei care fac aceasta greseala,implicit vor mai face inca una, mancand peste masura seara si riscand astfel sa aiba o digestie foarte greoaie tocmai in orele de somn, cand si stomacul ar trebui sa se odihneasca. Si el, nu?
Ce trebuie sa intelegem din toate acestea?
In primul rand, numarul meselor dintr-o zi sa nu fie mai mic de trei!
La micul dejun consumati alimente care sa acopere cel putin un sfert din totalul caloriilor necesare unei zile. La masa de pranz, cea mai consistenta de peste zi, consumati mancare care sa acopere cam 40% din nevoile calorice ale organismului, in timp ce masa de seara va trebui sa fie mult mai usoara.
De asemenea, nu trebuie sa uitam de cele 2-3 gustari, in care putem rontai un fruct,un biscuite sau niste miez de nuca. Va continua...
Articol de: Petre Mihaela