Dulciuri / Prajitura cu foi de napolitane
Facem doua foi din compozitia urmatoare:
4 oua;
4 linguri apa;
8 linguri zahar;
8 linguri faina.
Se bat si se pune compozitia la cuptor.
Crema nr. 1
Fierbem 5 galbenusuri pe aburi pana se ingroasa cu 200 de grame de zahar. Separat caramelizam 300 grame de zahar la care adaugam 250 grame de margarina. Amestecam pana se topeste zaharul, dupa care adaugam 250 de grame de nuca macinata. Luam de pe foc si amestecam cu galbenusurile fierte si racite. Aceasta crema se pune intre doua foi de napolitana.
Crema nr. 2
Facem o crema fiarta din 4 oua, 8 linguri de zahar, 2 linguri cacao, un plic de cappuccino. Dupa ce s-a racit, o amestecam cu 250 de grame de margarina. Aranjam astfel: - prima foaie - 1/2 din crema nr. 2 - foile de napolitana umplute cu crema nr. 1 - 1/2 din crema nr.2 - a doua foaie. Deasupra ornam la alegere cu ciocolata menaj, glazura cacao, etc.
Articol de: Zita