CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Barbatii, despre femei / Cum s-a nascut pitzipoanca?

Rating:5Voturi: 4 Vizualizari: 4595 Publicat la data: 2011-01-30 Autor: Alexandru Grivei

Cum s-a nascut pitzipoanca?


La inceput Dumnezeu l-a creat pe Adam. Mai apoi, vazand ca acesta se pictiseste singur, a creat-o pe Eva. Cam asa incepe viata omului. Asa descrie religia aparitia barbatului si a femeii. Cel putin asta am invatat eu cand eram mic, de la parinti, bunici si, mai tarziu, vazand „Cartea cartilor" la teveu.


Intre timp, pe parcursul evolutiei sale, omul a inceput sa capete diverse trasaturi si sa-si contureze personalitatea. Cu timpul, apar tot mai multe tipologii de personaje, masculine si feminine. Un lucru a ramas constant pe durata acestei evolutii, si anume interactiunea dintre cele doua tipuri principale de om, femeia si barbatul.


Aceasta interactiune este de mai multe feluri, iar pe parcursul anilor a evoluat si, prin aparitia mijloacelor de comunicare, carti, ziare, televizor, internet, omului au inceput sa i se prezinte tot mai multe tipologii. Revenind la „pitzipoanca", cred ca prima aparitie cu adevarat spectaculoasa si care a facut istorie este personajul Kelly Bundy. Din istoria recenta, este primul personaj care marcheaza cu adevarat existenta noului tip de femeie, „pitzipoanca".


Dezvoltarea „pitzipoancei" in Romania nu a intarziat sa apara. De la fetele invitate de Mircea si Oreste in emisiunea „Noaptea tarziu cu Mircea badea si Oreste", emisiune ce exista acum vreo zece ani, pana in prezent, cand Monica Columbeanu face sau facea o emisiune pe la B1 cred, tipul de personaj „pitzipoanca" a avut o ascensiune exponentiala.

 

Cum apare ea? De ce apare? Si, de unde vine? E simplu. Exista o anumita categorie de barbati, din care fac parte, cu preponderenta cei ce au anumite indeletniciri, cum ar fi fotbalistii, hotii, delicventii, meltenii, baietii de bani gata, manelistii, si multi altii, care se dau in vant dupa „pitzipoance". Ei reprezinta publicul tinta, sau targetul „pitzipoancei". De ce? Majoritatea celor descrisi dispun de bani facuti relativ usor, nu au prea multe probleme existentiale, nu gandesc prea profund ( mai putin Mutu, cunoscut pentru aplecarile sale culturale!), le place opulenta, sunt fascinati de strident si au ca subiect de conversatie preferat barfa. Potrivire pefecta!


Cum se naste pitzipoanca?

La inceput pitzipoanca este o fata normala, de cele mai multe ori provine din mediul rural, pana la varsta de 10-12 ani culege informatii din jurul ei, de la parinti, bunici, colegi de scoala, profesori, dupa care descopera televizorul. Vede cateva emisiuni si incepe sa le idolatrizeze pe Monica Columbeanu, Ioana Popescu, Bianca Dragusanu etc.

 

Pentru ca sunt frumoase, se bat barbatii pe ele si pentru ca au bani si traiesc la oras, in cartiere de lux si merg la petreceri „marfa". Acesta este momentul cand fata isi da seama ca scoala nu o va ajuta sa se imbrace de la Prada, Gucci, Versace etc. prea curand, nu o va ajuta sa ajunga asistent de prezentator de meteo si nici in Bamboo nu o va trimite in excursie. Asa ca este simplu, fata incepe sa copieze reteta succesului, si uneori, cu noroc, reuseste sa devina pitzipoanca, alteori ramane un wannabe sau o pitzipoanca de mana a doua. Incrediente de succes sunt, contul pe hi5, mai nou pe facebook, rujul abundent, costumul de leopard sau ceva similar, sutienul cu push-up si cracii goi. Asa apare ea, „pitzipoanca".


E doar un trend? Nu cred, este deja un tip de personaj, care se va dezvolta, va avea independenta comportamentala, trasaturi definitorii si va fi din ce in ce mai prezent in societate.


Concurs

Cine imi spune cum traducem „pitzipoanca" in urmatoarele trei limbi: engleza, franceza si germana, va castiga un set de pahare de sampanie, cadou ideal pentru Sf. Valentin, oferit de www.decoratiuni-sticla.ro , concurs valabil pana la data de 13 Februarie. Castigatorul va fi ales de autorul articolului, fara sa fie obligat sa dea vreo explicatie ulterioara, iar criteriile de alegere sunt cunoscute doar de el.

Have fun!  

 

www.alexandrugrivei.ro

Articol de: Alexandru Grivei


Cei care au citit acest articol au mai citit si....