Ingrijirea pielii / Beneficiile portocalei asupra tenului
Cred ca am intrat in anotimpul portocalelor. Peste tot, in supermarketuri si piete le gasim la un pret mai avantajos decat merele de productie autohtona.
Si daca tot am cumparat ceva mai multe, de ce sa nu vedem cum ne poate ajuta portocala sa fim mai frumoase. Fiecare particica din acest fruct, atat de la indemana, are efecte benefice asupra tenului, pornind de la coaja care este folosita in multe retete de masti cosmetice pana la consumul alimentar de suc sau fruct intreg.
Pe plan intern, sucul de portocala aduce un aport de nutrienti care hranesc inclusiv celulele pielii.
Insa, sucul si uleiul de portocale este folosit cu succes si extern, rezolvand anumite probleme ale tenului.
Petele pigmentare sunt vedete. Ele pot fi foarte mult estompate cu o masca naturala pe baza de coaja de portocala. Coaja de portocala, uscata in prealabil, se marunteste si se pregateste cu ajutorul blenderului o pasta din aceasta coaja, putin lapte si putina miere. Aplicati amestecul pe fata si lasati sa se usuce apoi frecati fata cu palmele, cu miscari circulare. Clatiti cu apa din abundenta si repetati cat de des puteti operatiunea (nu mai mult de odata pe zi).
Tratamentul este de efect si pentru urmele lasate de arsurile solare si alte pete.
Ridurile pot fi si ele estompate cu o masca pe baza de portocala. Preparati o masca din 2 linguri de suc de portocala, o lingurita de miere si 3 linguri de fulgi de ovaz si aplicati produsul proaspat de pana la 5 ori in cursul unei saptamani. Pielea va fi mai ferma si mai fina iar ridurile se vor diminua gratie efectului antioxidant a vitaminei E regasite in portocala.
Sa nu neglijam problema frecventa a cosurilor. O masca din coaja maruntita si suc de portocala se lasa sa actioneze 15 minute mai taie din elanul afectiunii si vindeca si cicatricile.
Iata cum dintr-o singura portocala, tenul tau poate fi mai frumos si mai sanatos.
Ca sa nu mai vorbesc de efectele benefice pe plan psihic ale acestor momente de rasfat, incununate de mirosul de portocala proaspata.
Articol de: Dragomir Cristina