Dulciuri / Placinta betivului
Dragii mei, oameni intre oameni, am gatit o placinta absolut delicioasa cu branza si m-am gandit sa o impartasesc si cu voi deoarece se face rapid, e delicioasa si sunt sigura ca acei gurmanzi dintre noi o vor aprecia.
Ingrediente:
un pachet de foi pentru foietaj
3 oua
400 grame branza telemea de vaca
o cana cu apa minerala
150 g de unt
Mod de preparare:
- se ia o tava, se pune o hartie de copt care se unge cu untul topit in prealabil, dupa care se adauga doua foi de placinta care se ung la randul lor cu untul topit;
- se adauga alte doua foi care se ung de asemenea dupa care se adauga branza sfaramitata si se adauga peste ea foile din doua in doua, unse intre ele;
- dupa ce am terminat toate foile de pus, se taie in patratele placinta si se adauga cele trei oua batute bine in cana cu apa minerala, care se intinde bine printre patratele sa patrunda in toate locurile si se baga la cuptor unde se tine 30 de minute.
Recomandare:
se serveste alaturi de un vin rosu si de prieteni dragi sau familie.
Pofta buna!
Articol de: Talpa Mihaela