Dulciuri / Papanasi miraculosi
Un dulce dupa care inghiti in sec de fiecare data la restaurant atunci cand chelnerul trece pe langa tine cu desertul comandat la masa alaturata. Smantana proaspata si dulceata iti vor cuceri privirea.
Ingrediente:
500 g branza de vaci proaspata
100 g zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 g faina
smantana
dulceata
Mod de preparare:
- branza de vaci se amesteca cu zaharul si cu bicarbonatul;
- se incorporeaza ouale si vanilia, iar la sfarsit faina; se poate amesteca putin aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine (daca branza este mai umeda, s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura cu faina in compozitie, deoarece aluatul trebuie sa fie usor de format, nu foarte lipicios;
- se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins;
- se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului; se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina (usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut);
- dati focul mic la tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti, pana sunt rumeni (aproximativ 5 minute);
- serviti cu smantana si dulceata.
Articol de: Alexandra B.