CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Fast-food versus droguri

Acest articol participa la concursul de creatie Vezi clasamentul live | Vezi regulamentul concursului | Inscrie-te in concurs ! Rating:5Voturi: 35 Vizualizari: 2780 Publicat la data: 2011-01-12 Autor: Radu Andreea

Fast-food versus droguri

Servirea meselor la restaurantele fast-food s-a transformat in ultimii ani, dintr-un moft, intr-o necesitate. Daca nu de mult marile companii se bateau cu pumnul in piept ca produc mancare sanatoasa, americanii vin si contrazic aceasta opinie.


Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Scripps Research Institute din statul american Florida, alimentatia compulsiva activeaza aceleasi mecanisme cerebrale ca in cazul dependentei de droguri.


Studiul, coordonat de Paul Johnson si Paul Kenny, a demonstrat, in urma unor teste efectuate pe soareci, ca aparitia obezitatii coincide cu deteriorarea progresiva a echilibrului chimic din creier, din circuitul recompensei (denumit si centrul placerilor), implicat in aparitia dependentelor.
Cercetatorii au oferit in mod regulat soarecilor de laborator hrana cu un continut caloric ridicat (sunca, carnati, praijituri si ciocolata), in plus fata de hrana lor obisnuita, considerata mai sanatoasa, dar mai putin apetisanta.
Animalele au dezvoltat rapid obiceiul de a se supra-alimenta in mod compulsiv, consumand mai mult hrana bogata in grasimi si cu un continut caloric ridicat (junk food) pana au devenit obezi.
In paralel, circuitul recompensei din creierele lor raspundea din ce in ce mai putin la stimuli, aceasta modificare fiind asemanatoare celor care se produc in creierele consumatorilor de cocaina sau de heroina.

Oamenii de stiinta considera ca aceste rezultate confirma faptul ca alimentatia bogata in grasimi, zahar, sare - junk food - creeaza dependenta.


In studiul nostru, animalele testate si-au pierdut complet controlul asupra comportamentului lor alimentar, acesta fiind primul semn al dependentei. Ei continuau sa se supra-alimenteze chiar si atunci cand anticipau locul electric, ceea ce demonstreaza cat de mult erau motivati sa consume acea hrana apetisanta, a declarat profesorul Paul Kenny.
In plus, cercetatorii au descoperit ca soarecii obezi prezentau o concentratie redusa de receptori de dopamina, o substanta chimica eliberata in creier in urma unor experiente agreabile, precum hrana delicioasa, activitatea sexuala si drogurile.

Articol de: Radu Andreea


Cei care au citit acest articol au mai citit si....