Pizza / Pizza de casa
Timp de preparare:
40 de minute
Ingrediente blat:
- 600 g faina;
- 1 cubulet drojdie;
- 50 ml ulei;
- 20 g zahar;
- sare
Ingrediente topping:
- salam sau kaiser;
- ciuperci;
- cascaval sau mozzarella;
- masline feliate;
- rosii;
- ardei rosu si verde
Mod de preparare:
- se amesteca drojdia cu zaharul si 100 ml apa calda;
- dupa dospire se amesteca cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda, se framanta si se lasa la crescut;
- intre timp se rade cascavalul sau mozzarella, se feliaza ciupercile, se taie in fasii ardeiul si rosiile si in cubulete salamul sau kaiserul;
- se ia 250 g aluat, se formeaza o chifla si apoi se intinde pe o tava pana cand ajunge la grosimea de 6-7 mm;
- pe acest blat se pun ingredientele de mai sus, se presara cascavalul deasupra, se adauga feliile de rosii si se introduce la cuptorul incins (la 280 grade C, pentru 7-8 minute).
Articol de: Saloane.ro