Lifestyle / De ce trebuie sa mancam bio
Intr-o epoca a produselor sintetice si a aditivilor alimentari, produsele naturiste sunt la mare cautare, ele insemnand in primul rand sanatate. Spre deosebire de produsele ce contin e-uri, acestea nu au efecte adverse asupra organismului, putand fi consumate cu incredere.
Bio inseamna tot ceea ce e natural, tot ceea ce provine direct din natura, fara adaosuri chimice si fara conservanti. In Romania, produsele de acest tip au fost introduse relativ recent; cu toate astea, numarul persoanelor dornice de a se intoarce la un stil de viata traditional, fara chimicale si conservati daunatori, e in crestere. Si asta probabil pentru ca tot mai multi oameni realizeaza importanta pe care o are mancarea sanatoasa.
Mancarea bio de exemplu, are un continut mare de antioxidanti, minerale importante pentru noi, precum fierul, zincul si nutrienti.
Un studiu realizat in Marea Britanie arata, de altfel, ca laptele ce provenea de la vaci hranite cu furaje natural, avea un continut mult mai mare de antioxidanti, decat laptele provenit de la vaci hranite cu alt tip de furaj.
Intoarcerea la un mod de trai apropiat de natura, ne ajuta sa ne pastram sanatatea, sa prevenim aparitia cancerului si a alergiilor. De aceea multi oameni aleg produsele ecologice, in ciuda costurilor mai mari. Beneficiile insa, sunt pe masura, fiindca in acest mod ne protejam organismul si implicit avem o viata mai buna. Poluarea in combinatie cu e-urile si conservantii din mancare, reprezinta un real pericol pentru noi si de aceea hrana consumata zilnic are o importanta foarte mare.
Pentru a vedea daca un anumit produs este bio, e de ajuns sa verificam eticheta. Produsele ecologice au intotdeauna pe eticheta sigla ae (agricultura ecologica), acestea fiind certificate de anumite organisme: DEMETER, ECOCERT, BDIH si BCS OKO GARANTIE.
Articol de: Mihaela Mereuta