CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Relatii & Sex / Dragoste sau sex?

Rating:5Voturi: 2 Vizualizari: 2894 Publicat la data: 2010-11-30 Autor: Saloane.ro

Dragoste sau sex?

De multe ori am auzit discutandu-se despre diferenta - daca este sau nu - dintre a face sex si a face dragoste.
In general, parerile se impart astfel: sunt cei care sustin ca sex faci atunci cand nu simti nimic pentru partener si este doar “rezolvarea” unei nevoi fiziologice si cei care sustin ca ajungi, dupa un timp, sa faci sex inclusiv cu partenerul pe care il iubesti.

Adevarul cred ca este undeva la mijlocul celor doua opinii generale. Am putea spune ca ambele au la baza o nevoie fireasca si, deci, nu este nicio diferenta.

Insa, de ce nu intalnim niciodata expresia “am facut dragoste” cand este vorba de one night stand? Sau de ce noptile fierbinti petrecute alaturi de un partener de care te leaga doar atractia fizica rareori se termina printr-o imbratisare care iti aduce liniste?!

Din punctul meu de vedere, a face dragoste inseamna a face sex cu o persoana draga, ceea ce implica daruire totala reciproca. Evident, actul sexual are la baza aceeasi nevoie in ambele cazuri, insa, nu cred ca nu se poate face diferenta intre o necesitate strict fizica si una sufleteasca.

Daca sexul simplu implica doar daruirea trupului si stingerea unei dorinte fizice, dragostea presupune implicare emotionala si receptivitate reala la dorintele celuilalt, atat fizice, cat si emotionale. Este un act de daruire complet, lipsit de egoism, pe care il simt ambii perteneri.  A face dragoste nu implica graba de a-ti potoli dorintele pentru a putea dormi, apoi, linistita. Dimpotriva, actul sexual implinit prin dragoste reflecta o dorinta atat de mare de a-i fi celuilalt alaturi, incat fiecare atingere pare de neinlocuit si plina de intelesuri.

Daca sexul se grabeste sa atinga cat mai repede finalul, dragostea se multumeste cu fiecare atingere si cu nevoia de a o prelungi cat mai mult.

Cu toate ca, teoretic, poti vorbi despre sex si dragoste ca doua lucruri evident diferite, delimitarea clara este destul de greu de facut, mai ales in cuvinte. Daca la intrebarea “ce inseamna sa faci sex?” raspunsurile pot fi date cu usurinta, la cea care vizeaza intelesul dragostei ne vom opri putin inainte de a raspunde, incercand sa cuprindem in cateva cuvinte trairi diverse si extreme, care rareori pot fi descrise la adevarata lor valoare.

Sexul “se face“ si atat, dragostea “se face simtind”. Mai mult, sexul se poate “vinde” in diverse forme (pentru bani, pentru o noapte, din orgoliu sau necesitate), pe cand dragostea are ca singur pret implinirea sufletului si linistea lui.

Incercand sa gasesc o comparatie prin care sa imi fac inteleasa opinia, mi-a venit in minte un alt subiect la fel de controversat (folosit mai ales in limbajul barbatilor): care este diferenta dintre o “femeie buna” si o “femeie frumoasa”?

Probabil, cei care vor sustine ca nu este nici una vor spune acelasi lucru si despre subiectul in cauza.


Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....