CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Frumusete / Solutii impotriva caderii parului

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3268 Publicat la data: 2010-09-10 Autor: Saloane.ro

Solutii impotriva caderii parului

Pentru multe dintre noi pierderea parului este o adevarata povara, cu atat mai mult cu cat vrem sa fim in trend cu ultimele provocari ale modei in ceea ce priveste coafurile.

Peste 60% dintre femeile de peste 20 de ani sufera de aceasta problema, potrivit specialistilor.

Cauzele caderii parului sunt diverse: o alimentatie nesanatoasa (lipsita de vitamine si minerale, multe prajeli si multe mese la fast-food-uri), anumite diete stricte, stresul, probleme hormonale, folosirea in exces a anumitor medicamente (antidepresivele, cele care contin un plus de vitamina A, anticonceptionalele s.a.), probleme de sanatate (afectiuni renale sau ale glandei tiroide), infectii (in special ciuperci), sarcina.

Si lista ar putea continua… 

Ce poti face pentru a remedia problema?

In primul rand, daca situatia nu este foarte grava si nu crezi ca este cazul vreunei afectiuni care sa necesite o vizita la medic , incearca sa elimini cele mai multe din cauzele posibile, imbunatatindu-ti stilul de viata.

Daca siuatia este alarmanta si te trezesti destul de des cu un smoc de par ramas in perie, este cazul sa ceri sfatul unui specialist. Exista solutii, unguente si medicamente speciale care cu siguranta te vor ajuta.

Sfaturile pe care ti le vom da noi se refera la cazurile mai usoare, care nu necesita retete medicale:

• in primul rand, evident, trebuie sa respecti o igiena adecvata. Foloseste produse potrivite tipului tau de par. Ai rabdare cand folosesti peria, nu te grabi sa tragi de par cand e incurcat pentru ca va afecta atat firul, cat si radacina.

• atentie la produsele cosmetice pe care le folosesti (masti pentru par, gel, fixative, spuma s.a.), la calitatea si eficienta lor. Accesoriile electrice (foehnul, ondulatorul, placa de intins) utilizate frecvent pot dauna si ele parului.

De asemenea, este recomandat sa nu iti tii parul foarte des strans in coada sau in mai multe codite si sa eviti vopsirea frecventa. Masti naturiste pentru un par sanatos:

• Uleiul de masline este foarte recomandat in problemele legate de caderea parului. Maseaza-te la radacinile firelor de par cu ulei de masline (eventual putin incalzit) cu o ora inainte de a te spala si acopera capul cu un prosop sau cu o casca.
La finalul spalarii, dupa aplicarea samponului, clateste-ti parul intr-un vas cu apa calda si otet de mere / zeama de lamaie. Durata medie a “tratamentului” este de doua saptamani, dar il poti relua dupa o scurta pauza, daca efectele nu vor fi finale.

• Otetul de mere poate fi folosit si separat. Umezeste un tampon de vata in otet de mere si maseaza-te la radacinile firelor de par de cateva ori pe zi.

• Piseaza cativa catei de usturoi si adauga putina apa. Maseaza-te la radacinile firelor de par cu aceasta solutie si acopera-ti capul cu un prosop sau o casca pentru 30 min – 1 h. Repeta masajul de 2-3 ori pe saptamana.

• O masca eficienta poti obtine si prin amestecul de ustroi foarte bine pisat si ulei de masline. Aplica amestecul la radacinile parului si lasa-l sa actioneze 3-4 ore inainte de a te spala, de doua ori pe saptamana.

Daca optezi pentru una din solutiile propuse, este bine ca in perioada in care urmezi “tratamentul” sa lasi pielea capului sa respire si sa nu mai folosesti produsele cosmetice (spuma de par, fixativ etc.).


Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....