CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Relatii & Sex / Cat de importanta este viata sexuala intr-o relatie?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 5269 Publicat la data: 2010-08-09 Autor: Saloane.ro

Cat de importanta este viata sexuala intr-o relatie?

Importanta sexului intr-o relatie este o tema despre care s-ar putea vorbi mult timp, fara a ajunge, insa, la o concluzie clara. Si ma refer, in special, la o concluzie exprimata in procente.
Daca ar trebui sa primesc raspunsuri de la zece cupluri, cu siguranta ar fi toate diferite.

Si cred ca este de asteptat ca parerea unui cuplu tanar sa fie alta decat cea a unui cuplu care tocmai si-a sarbatorit nunta de argint…

Sexul este important intr-o relatie, asa cum importante sunt si dragostea, respectul, intelegerea, comunicarea, increderea, toleranta si tot ceea ce face ca un cuplu sa fie fericit.

In ce masura este mai important sexul decat celelalte este greu de stabilit. Varietatea opiniilor este data de gradul de cultura, mentalitate, gradul de cunoastere si de autocunoastere. Evident, nicio parere nu poate fi de condamnat.
Poti alege sa ai relatii de o noapte – caz in care ar fi prea mult sa ne mai punem intrebarea cat conteaza sexul, poti accepta o relatie in care esti constienta ca ceea ce te leaga de partener este, in principal, sexul, si mai putin comunicarea, dragostea sau respectul sau poti avea o relatie obisnuita, in care sexul sa fie o oglinda a sentimentelor care te leaga de cel pe care il iubesti.

Cu siguranta, o relatie nu poate fi intreaga fara sex.

Dupa parerea mea, insa, cei care spun ca viata sexuala conteaza in proportie de 70-90% sunt straini ideii unei relatii adevarate. Cat de mult te poate multumi o relatie sexuala reusita, cand in restul timpului petrecut cu persoana respectiva nu gasesti niciun alt punct de interes la ea?!

De curand am auzit o parere care mi-a parut destul de interesanta (si, culmea, de la un barbat!), cum ca atunci cand nu ai parte de o viata sexuala activa sustii ca ar conta 80%, iar atunci cand ai, procentul scade la 20.

Foarte multe dintre relatii se bazeaza la inceput pe atractia sexuala. Poate nu 100%, dar destul de mult incat calitatea sexului sa para decisiva in alegerea de a continua sau nu relatia respectiva.

O viata sexuala reusita si implinita la maximum presupune, insa, si cunoasterea partenerului. Putini se pot lauda cu o “partida” de neuitat dupa prima intalnire, tocmai pentru ca actul in sine, desi foarte mult dorit, implica o legatura intre cei doi.
Nu degeaba se tot vorbeste despre comunicarea in cuplu, despre incredere si alte calitati de care orice relatie implinita are nevoie…

Se poate intampla ca si intr-o relatie de durata, bazata pe dragoste adevarata si toate celelelate “ingrediente”, sa apara problema lipsei pasiunii si, implicit, a unei vieti sexuale monotone.

Se intampla, de asemenea, ca unele cupluri sa se desparta din aceasta cauza crezand, probabil, ca disparitia atractiei fizice fata de partener inseamna si pierderea dragostei.

Dar lucrurile se pot imbunatati atunci cand in cuplu exista o comunicare libera, in care ambii parteneri sunt deschisi provocarilor si sunt constienti ca ceea ce ii leaga este mult mai important decat incercarea de a depasi monotonia.

La fel cum dragostea cere, de multe ori, rabdare, intelegere si timp, sexul se poate invata.
Din punctul meu de vedere, viata sexuala isi castiga importanta intr-o relatie mai ales atunci cand este echivalentul unui “Te iubesc” spus nu prin cuvinte, ci prin gesturi, atingeri si emotii.

Relatia sexuala este, in fond, un act de cunoastere mai mult decat fizica. Prin ea cei doi parteneri isi transmit o parte intima a lor, laturi ale personalitatii, dorinte si nevoi.

Atunci cand cuplul este legat prin sentimente adevarate si simtite cu aceeasi intensitate de ambii parteneri, viata lor sexuala se va hrani din tot ceea ce au construit impreuna. Din acest punct de vedere pot spune si eu ca importanta vietii sexuale se ridica la 100%, atat timp cat ea confirma nivelul de cunoastere, intelegere si incredere dintre cei doi.

Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....