CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Cariera / 10 greseli frecvente la interviul de angajare

Rating:4Voturi: 2 Vizualizari: 4306 Publicat la data: 2010-08-09 Autor: Saloane.ro

10 greseli frecvente la interviul de angajare

Interviul de angajare poate fi decisiv pentru urmatorul pas din cariera ta. Este o intalnire la care trebuie sa dai tot ce ai mai bun din punct de vedere profesional, pornind de la tinuta pana la calitatile care te recomanda pentru postul respectiv.

 Este un act de vanzare, in fond, in care produsul esti tu. Pentru ca “tranzactia” sa aiba un rezultat bun, trebuie sa iti cunosti foarte bine atu-urile si sa le prezinti intr-un ambalaj unic, care sa inspire incredere si valoare.

Pentru a evita un posibil esec, iti prezentam 10 greseli frecvente de care trebuie sa te feresti la interviu: 

1. Nu ajungi la ora stabilita.

Punctualitatea este o forma de respect. In plus, daca nu te prezinti la timp la interviu, nu ar fi exagerat ca angajatorul sa isi puna intrebarea daca nu se va repeta incidentul si in timpul serviciului.

De aceea, pentru a evita aceasta greseala, este bine sa te interesezi din timp in legatura cu locatia sediului firmei la care vei avea interviul si sa iti calculezi foarte bine timpul. Mai bine ajungi mai devreme, decat mai tarziu.

2. Tinuta neadecvata.

Chiar daca esti o fire nonconformista si nu gasesti just sa fii catalogata dupa modul in care te imbraci, la interviul de angajare sunt recomandate tinutele neutre, office, ingrijite.
Oricat de in trend ar fi anumite accesorii, alege-le in ziua respectiva pe cele mai simple si evita culorile stridente. 

3. Limbajul non-verbal nepotrivit.

Se poate intampla sa ai cateva emotii la intalnirea cu posibilul angajator, dar nu trebuie sa desconsideri importanta limbajului non-verbal. Evita sa te foiesti, sa iti freci mainile sau sa le tii incrucisate la piept.

Cel mai potrivit este sa le tii pe genunchi sau pe birou, cu palmele incrucisate. Foarte important este si contactul vizual.Tempereaza-ti emotiile si priveste-ti intervievatorul in ochi in timpul discutiei, altfel te-ar putea banui de nesinceritate si nesiguranta. Te poti destinde printr-un zambet!

4. Nerespectarea bunelor maniere.

Nu te grabi sa iti gasesti un loc, fara sa ti se ofere sau fara sa ceri permisiunea, nu mesteca guma si nu vorbi la telefon in timpul interviului! Sunt reguli de bun-simt a caror nestiinta nu va trece neobservata. Saluta politicos si multumeste atunci cand este cazul.

Felul in care strangi mana este, de asemenea, foarte important. Evita sa iti lasi mana moale atunci cand intervievatorul te saluta sau sa o strangi foarte puternic. Chiar daca este femeie sau barbat, strangerea de mana trebuie sa fie ferma, increzatoare. Este un semn care denota profesionalism si poate spune ceva despre personalitatea ta.

5. Limbajul neadecvat.

Limbajul cerut la un interviu este cel politicos, nu foarte relaxat. Te poti adapta comportamentului intervievatorului, mai formal sau mai putin formal, insa pastrand cerinta esentiala a limbajului verbal impusa de acest tip de intalnire.

6. Dezinteresul fata de companie.

In foarte multe cazuri, una dintre intrebarile pe care angajatorul o pune la interviu este legata de informatiile pe care le ai despre firma pentru care vrei sa lucrezi.

Pentru a evita o situatie penibila, in care sa nu stii ce sa raspunzi sau sa dai informatii generale, fara prea mare importanta, cauta din timp cat mai multe detalii despre companie si jobul respectiv. Este un mod prin care iti poti arata interesul real.

7. Critica la adresa fostului loc de munca.

Chiar daca ai avut adevarate neplaceri la fostul loc de munca, este recomandat sa pastrezi anumite limite de discretie si de diplomatie la interviul respectiv. Actualul angajator ar putea cataloga aceste povesti drept barfe. Este bine sa te concentrezi asupra realizarilor profesionale si planurilor de viitor in ceea ce priveste dezvoltarea carierei.

8. Abordarea rapida a aspectului financiar.

Se stie cat de important este pentru fiecare aspectul financiar, dar nu te grabi cu abordarea subiectului inainte ca intervievatorul sa-l aduca in discutie.

Fii pregatita, insa, pentru o posibila negociere! In cele mai multe cazuri, oferta financiara va fi discutata la urmatoarea intalnire.

9. Comportamentul arogant sau disperat.

Daca esti acolo, este evident ca ai nevoie de acel job. Tine cont, insa, de felul in care ii comunici angajatorului acest lucru! Este bine sa fii increzatoare in fortele proprii, dar dovedeste aceasta calitate prin diplomatie, nu prin laude si aroganta.

Iti poti expune realizarile profesionale mizand pe rolul lor in dezvoltarea companiei. Nu iti arata disperarea de a-ti gasi un loc de munca, atingand aspecte personale sau adoptand o atitudine umila.

10. Intrebarile fara rost.

Un interviu nu presupune un monolog sau un dialog in care tu sa raspunzi strict la intrebarile care ti se pun. Este un timp in care ti se acorda si tie posibilitatea de a-ti clarifica nedumeririle. Asadar, nu te grabi sa bombardezi cu intrebari, intrerupandu-l pe intervievator, doar pentru a parea o persoana “comunicativa” si dormica de a afla totul. Este foarte important sa asculti cu atentie si, atunci cand iti vine randul, sa pui intrebari relevante, care sa tina strict de jobul respectiv sau de activitatea companiei.


Articol de Irina Chirtoc

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....