CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Lifestyle / Cat de buna este de fapt alimentatia vegeteriana?

Rating:5Voturi: Vizualizari: 1818 Publicat la data: 2010-08-05 Autor: Saloane.ro

Cat de buna este de fapt alimentatia vegeteriana?

Din dorinta de a a avea o viata mai sanatoasa sau pentru a scapa de kilogramele in plus, multe femei opteaza pentru alimentatia vegetariana. Este adevarat ca omul nu trebuie sa ignore ceea ce mananca pentru ca de acest aspect se leaga numeroase probleme de sanatate.

Ce inseamna o alimentatie vegetariana?

Regimul vegetarian este o forma de dieta alimentara in care se consuma doar alimente de origine vegetala, precum fructe, leguminoase, zarzavaturi, seminte si nuci, cu sau fara includerea produselor lactate. Exista o categorie de oameni, semi-vegetarieni, care includ in alimentatia lor si carnea de peste. In general, alimentele vegetariene sunt bogate in fibre, carbohidrati, vitamine, minerale si pot contine in acelasi timp proteine si grasimi.

Avantaje

Unele femei considera ca printr-o alimentative vegetarian vor putea da jos kilogramele in plus. Acest lucru este posibil doar daca exista un echilibru in alimentatie.

Excesele de cartofi si paine sau combinatiile dintre fructe si zarzavaturi la aceeasi masa nu vor face altceva decat sa va ingrase. Cea mai buna alimentatie este cea lacto-vegetariana pentru ca organismul sa isi ia vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Pe langa nivelul scazut de grasimi saturate, vitamine si minerale, consumul unei alimentatii vegetariane reduce considerabil riscul aparitiei unor afectiuni precum: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si infarctul, hipercolesterolemia si bolile cardiovasculare.

De asemenea, datorita antioxidantilor din fructe si legume se previne imbatranirea precoce, adeptii alimentatiei vegetariene avand o durata de viata mai mare decat cei non-vegetarieni, de la 4 pana la 10 ani mai mult, potrivit unor cercetari mondiale.

In ceea ce priveste starea psihica, alimentatia vegetariana echilibrata, in timp, da o stare de sanatate excelenta. Studiile stiintifice au dovedit ca pana si simptomele schizofreniei, hiperactivitatea, precum si alte tulburari mentale pot fi eliminate gradat printr-o terapie alimentara adecvata.

Care sunt totusi dezavantajele?

Persoanele care au o alimentative vegetariana pot avea carente de minerale si vitamine. Anemiile sunt frecvente in cazul persoanelor vegetariene, din cauza lipsei de fier, pe care in mod normal in obtinem din carne. De asemenea, pot aparea carente din cauza lipsei vitaminei D si B12.

Vegetarienii stricti nu pot asimila nici omega 3 care se gaseste foarte mult in peste. In cazul in care doresti sa optezi pentru acest tip de alimentatie, cel mai bine ar fi sa te consulti cu un nutritionist pentru a fi sigura ca nu te expui niciunui risc.

Articol de Ela Dia

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....