CAUTARE SALOANE.RO

REGIUNEA

categoria

cuvant cheie


Follow SaloaneRo on Twitter

Saloane din Romania

Saloane de cosmetica

Saloane de coafura

Saloane de manichiura / pedichiura

Saloane de masaj

Saloane de bronzat (solar)

Saloane de tuns (frizerii)

Sali de fitness / aerobic / bodybuilding

Saloane de remodelare corporala

Saloane de epilare definitiva

Cabinete de chirurgie estetica

Saloane de tratament

Saloane de intretinere pentru animale

Saloane de masaj erotic

Saloane de tatuaj


Adorata

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Lenion Beauty Salon

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Parteneri Saloane.ro

Agentie web design
Lenjerii de pat
Retete Culinare Dragute
Alegeri Romania - Portalul alegerilor electorale
Web design bucuresti

Saloane recomandate

Masaj erotic
Tantastic - Studio Bronzare, Solar
Crazy Girls Beauty
Perfect Face - salon cosmetica
Ianna Estetic
Taboo Beauty Center
Nefertiti Beauty Salon
Salon de masaj erotic - Mon Amour
el STUDIO STYLE
Anouk's Beauty
Adorata - Arde kilogramele in plus!
Beauty Center Super Lady

Relatii & Sex / Barbatii vor intotdeauna sa detina puterea

Rating:5Voturi: Vizualizari: 3932 Publicat la data: 2010-07-01 Autor: Saloane.ro

Barbatii vor intotdeauna sa detina puterea

Fie ca este vorba de relatie sau cariera, barbatii orgoliosi din fire simt nevoia ca de fiecare data sa detina puterea. Insa, de cele mai multe ori se intampla tocmai invers, femeia este cea care detine controlul.

Un barbat nu poate accepta ca femeia sa il conduca, sa fie ea cea care are ultimul cuvant de spus. Pentru un barbat acest lucru inseamna un atac grav la orgoliul masculin.

Cine canta in casa, cocosul sau gaina?



Ii putem condamna pe barbati pentru ca vor sa detina puterea, insa stim ca si sexul frumos isi doreste in fiecare clipa sa vada cum barbatii se supun. E ca intr-un tango, unul dintre dansatori trebuie sa detina controlul, nu se poate ca ambii sa conduca, unul trebuie sa cedeze. Insa, intr-o relatie lucrurile stau putin diferit.

Daca exista dragoste, intelegere si respect, nu trebuie sa conduca doar unul, ci trebuie ca ambii parteneri sa detina aceeasi putere. O relatie nu e o intrecere, cine detine puterea si cine se supune, ci trebuie sa existe un echilibra, altfel relatia nu ar functiona.
Si aici nu vorbesc de relatiile in care femeile se multumesc ca partenerii lor sa detina pe deplin puterea si ele se supun fara a avea ceva de spus sau, invers, in cazul in care barbatii sunt multumiti de conditia lor mediocra.

Ma refer la relatiile in care exista dispute, mai mari sau mai mici, in care barbatii spun deseori:” Cum sa nu ma cert cu ea, doar aveam dreptate!”. Poate ca deseori v-ati intrebat, daca prin astfel de replici, barbatii declanseaza o lupta pentru puterea in cuplu sau pur si simplu e doar dorinta de a-si exprima punctul de vedere.

Situatiile difera de la caz la caz, in functie de tipul relatiei, de gandirea partenerilor, de efortul depus si de ceea ce isi doreste fiecare. Exista situatia in care barbatii se angajeaza intr-o anumita relatie doar pentru a arata celor din jur ca sunt capabili sa detina controlul si ca nu e nevoie sa asculte de sfaturile partenerei.

Multi barbati spun anumite lucruri pentru a salva aparentele, insa in interiorul lor se declanseaza un intreg process de mustrare. Barbatii orgoliosi nu vor admite ca ei au fost cei care au gresit, ci vor incerca sa intoarca situatia in favoarea lor si vor da vina pe partenere, asa e cel mai simplu si nici nu se pun intr-o lumina nefavorabila.

Din vechi stramosi, barbatii au in sange dorinta de a conduce atat in relatie, cat si in cariera. Insa, de-a lungul timpului, raporturile s-au mai reglat sau chiar s-a inversat. Si barbatii si femeile vor sa detina puterea.

De ce sa lupti pentru suprematie?


Psihologii au impartit puterea intre trei tipuri, si anume: puterea fizica, financiara si sociala.
Femeile fiind niste fiinte blande si rafinate au lasat puterea fizica pe mana barbatilor.
In ziua de azi, puterea financiara se regaseste atat la barbati, cat si la femei. Exista femei care conduc firme importante, care au in sange calitatile unui bun lider. Intr-o relatie, nevoia de control si putere duc la lupta pentru suprematie.

Potrivit psihologilor, natura umana are tendinta de a avea un grad de control asupra propriei persoane, a mediului in care traim si a propriului destin. Asadar, cand simti nevoia sa detii controlul intr-o relatie sau daca te simti controlat de partener, cantitatea de dominare si putere intra in joc.

Lupta pentru suprematie este cauza numeroaselor conflicte ale unui cuplu. A detine puterea duce la inhibarea partenerului si astfel relatia intima dintre cei doi nu se mai poate dezvolta. Insecuritatea si teama celui dominat pot devenii permanenta, lucru care duce inevitabil la destramarea relatiei.

Ce poate fi mai neplacut decat sa traiesti intr-o relatiei lipsita de armonie, in care unul dintre parteneri simte nevoia sa il domine pe celalalt.

Egalitate si echilibru

Jocul de-a puterea ar trebuie sa nu existe intr-o relatie de cuplu. Dupa cum am mai spus, secretul unei relatii este ca ambii parteneri sa se implice in relatie in aceeasi masura, sa faca deopotriva compromisuri si sacrificii.

Specialistii sustin ca intr-o relatie sanatoasa unul dintre parteneri are mai multa putere, care e detinuta in anumite privinte, urmand ca celalalt partener sa o detina in alte privinte. Echilibrul exista atata timp cat puterea este impartita in mod echitabil.

Barbatii care vor sa detina puterea tot timpul nu fac decat sa inrautateasca relatia in care s-au angajat. Cand barbatul detine puterea in proportie de 80%, relatia este abuziva, iar cand detine 90% din putere, in relatie poate interveni chiar si agresiunea fizica.

Toate femeile isi doresc relatii in care sa imparta puterea in mod egal cu partenerii lor, sa existe intelegere si respect. Insa, acest aspect tine de ambii parteneri pentru ca o relatie nu poate functiona la nesfarsit dupa modelul dominare-supunere, chiar daca barbatii isi doresc mai tot timpul sa detina puterea, indiferent de consecinte.


Articol de Ela Dia.

Articol de: Saloane.ro


Cei care au citit acest articol au mai citit si....